Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Łatwe


Zdrowe i lekkie sałatki zazwyczaj kojarzone są z kolorem zielonym. Taki bowiem nadają im zielone liście różnego rodzaju sałat, które stanowią ich bazę. Dość ciekawą alternatywą będzie sałatka z radicchio. Ta będzie miała kolor czerwony – taki kolor mają bowiem liście tej cykorii. Moja propozycja na czerwoną sałatkę to sałatka z fasoli i radicchio.

Składniki

1 puszka fasoli białej
1 główka czerwonego radicchio
2 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
do smaku sól

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
123.3 kcal
Tłuszcz
5.5 g
Węglowodany
13.4 g
Błonnik
4.9 g
Białko
0.5 g
Sól
1.5 g

Opis wykonania

Krok 1

Fasolę przełóż z puszki na sitko, dobrze opłucz, pozostaw na chwilę do lekkiego przesuszenia. Radicchio pokrój w mniejsze części.

Krok 2

Do miski przełóż fasolę i pokrojone radicchio. Dodaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, lekko posól, całość dobrze wymieszaj.

Porada

Krojenie warzyw i owoców

Szybko pokrój warzywa i owoce w perfekcyjną kostkę. Przystawka CubeCutter do robota kuchennego MUM marki Bosch to perfekcja do kwadratu!



Bosh Logo
Bosh
Krok 3

Przed podaniem możesz chwilę schłodzić.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych