Sałatka z kaszki kus kus, cieciorki i fasoli
4 porcje
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Lekka, szybka, uniwersalna, pełna smaku i dająca wiele możliwości do kombinowania. Sałatka jak marzenie, na zimno i na ciepło!
Składniki
120 g kaszka kus kus
1 szt. czarna fasola w puszce
1 szt. cieciorka w puszce
10 szt. pomidorki koktajlowe
2 łyżka posiekana zielona część dymki
2 łyżka ew. zamiast dymki posiekane bazyliowe listki
2 łyżka oliwa
2 łyżka sok z cytryny
1 szt. przeciśniety ząbek czosnku
Sałatka z kaszki kus kus, cieciorki i fasoli
Sałatka z kaszki kus kus, cieciorki i fasoli
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Kaszkę kus kus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem 1 cm ponad poziom kaszy. Przykrywamy miseczkę i odstawiamy na 5 minut.
Fasolę odsączamy i płuczemy. Cieciorkę wysypujemy na sitko. Do miski wrzucamy fasolę, cieciorkę, kus kus rozdrobniony widelcem.
Pomidorki myjemy i przekrawamy na połówki. Dodajemy do reszty składników w misce. Dymkę lub bazylie dorzucamy do reszty.
Mieszamy oliwę, sok z cytryny i czosnek i wlewamy do miski. Solimy, pieprzymy i mieszamy.
Pysznie smakuje i na ciepło i po schłodzeniu.
Komentarze