Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sałatka z kaszki kus kus, cieciorki i fasoli

Opis wykonania

Lekka, szybka, uniwersalna, pełna smaku i dająca wiele możliwości do kombinowania. Sałatka jak marzenie, na zimno i na ciepło!

Kaszkę kus kus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem 1 cm ponad poziom kaszy. Przykrywamy miseczkę i odstawiamy na 5 minut.
Fasolę odsączamy i płuczemy. Cieciorkę wysypujemy na sitko. Do miski wrzucamy fasolę, cieciorkę, kus kus rozdrobniony widelcem.
Pomidorki myjemy i przekrawamy na połówki. Dodajemy do reszty składników w misce. Dymkę lub bazylie dorzucamy do reszty.
Mieszamy oliwę, sok z cytryny i czosnek i wlewamy do miski. Solimy, pieprzymy i mieszamy.
Pysznie smakuje i na ciepło i po schłodzeniu.