Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z kaszki kus kus, cieciorki i fasoli

 Sałatka z kaszki kus kus, cieciorki i fasoli
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekka, szybka, uniwersalna, pełna smaku i dająca wiele możliwości do kombinowania. Sałatka jak marzenie, na zimno i na ciepło!

Składniki

120 g kaszka kus kus
1 szt. czarna fasola w puszce
1 szt. cieciorka w puszce
10 szt. pomidorki koktajlowe
2 łyżka posiekana zielona część dymki
2 łyżka ew. zamiast dymki posiekane bazyliowe listki
2 łyżka oliwa
2 łyżka sok z cytryny
1 szt. przeciśniety ząbek czosnku

Opis wykonania

Kaszkę kus kus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem 1 cm ponad poziom kaszy. Przykrywamy miseczkę i odstawiamy na 5 minut. Fasolę odsączamy i płuczemy. Cieciorkę wysypujemy na sitko. Do miski wrzucamy fasolę, cieciorkę, kus kus rozdrobniony widelcem. Pomidorki myjemy i przekrawamy na połówki. Dodajemy do reszty składników w misce. Dymkę lub bazylie dorzucamy do reszty. Mieszamy oliwę, sok z cytryny i czosnek i wlewamy do miski. Solimy, pieprzymy i mieszamy. Pysznie smakuje i na ciepło i po schłodzeniu.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych