Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Sałatka z przegrzebkami i krewetkami

Sałatka z przegrzebkami i krewetkami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

15 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Sałatka z przegrzebkami, krewetkami i rukolą, z dodatkiem suszonych pomidorów, szparagów i świeżych truskawek oraz grzankami z bagietki.

Składniki

250 g Krewetki
250 g Przegrzebki
200 g Rukola
100 g Truskawki
50 g Suszone pomidory
150 g Szparagi
50 g Masło
1 szczypta Sól, pieprz

Opis wykonania

Na patelni rozpuszczamy masło, smażymy krewetki i przegrzebki, doprawiając odrobiną pieprzu i soli. Na talerzu układamy rukole, pokrojone suszone pomidory, szparagi i truskawki. Owoce morza ściągamy z patelni a na maśle podsmażamy grzanki z bagietki. Układamy wszystko na talerzu i GOTOWE
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
bardzo smaczna i delikatna w smaku sałatka