Sałatka z przegrzebkami i krewetkami
2 porcje
15 min
Średnie
Sałatka z przegrzebkami, krewetkami i rukolą, z dodatkiem suszonych pomidorów, szparagów i świeżych truskawek oraz grzankami z bagietki.
Składniki
250 g Krewetki
250 g Przegrzebki
200 g Rukola
100 g Truskawki
50 g Suszone pomidory
150 g Szparagi
50 g Masło
1 szczypta Sól, pieprz
Sałatka z przegrzebkami i krewetkami
Sałatka z przegrzebkami i krewetkami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na patelni rozpuszczamy masło, smażymy krewetki i przegrzebki, doprawiając odrobiną pieprzu i soli. Na talerzu układamy rukole, pokrojone suszone pomidory, szparagi i truskawki. Owoce morza ściągamy z patelni a na maśle podsmażamy grzanki z bagietki. Układamy wszystko na talerzu i GOTOWE
Komentarze