Sałatka z tuńczykiem i makaronem razowym
3 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Sałatka z tuńczykiem i makaronem razowym
Sałatka z tuńczykiem i makaronem razowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Ugotuj makaron (mogą być rurki lub wstążki). Pamiętaj, aby wybrać makaron razowy, który zawiera znacznie więcej składników mineralnych niż makaron biały. Po ugotowaniu odcedź makaron i opłucz w letniej wodzie.
Wyjmij tuńczyka z puszki i umieść w szklanym naczyniu. Pamiętaj, aby nie odsączać sosu z puszki, gdyż nada on sałatce wyjątkowego charakteru.
Porada
Do sałatki możesz dodawać także inne warzywa (rzodkiewki, oliwki, a nawet pomidorki koktajlowe) – wszystko zależy od Twojej inwencji oraz tego, na co masz ochotę!
Pokrój warzywa. Ogórki pokrój w drobną kosteczkę. Podobnie przygotuj paprykę, usuwając uprzednio gniazda. Szczypiorek posiekaj na drobne kawałki.
Warzywa wymieszaj z kukurydzą oraz dodaj do naczynia z tuńczykiem.
Całość połącz z ugotowanym wcześniej makaronem, dodaj oliwę oraz dopraw solą oraz pieprzem.
Komentarze