Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sałatka z tuńczykiem i makaronem razowym

Opis wykonania

Szybko, a jednocześnie zdrowo i dietetycznie – takie właśnie motto przyświeca tworzeniu tej przepysznej sałatki! Jeśli poszukujesz czegoś pożywnego na lunch, masz już dość niezdrowych fast foodów oraz znudziła już ci się biurowa kantyna, to dietetyczna sałatka z tuńczykiem i razowym makaronem, jest przepisem właśnie dla ciebie.

  1. Ugotuj makaron (mogą być rurki lub wstążki). Pamiętaj, aby wybrać makaron razowy, który zawiera znacznie więcej składników mineralnych niż makaron biały. Po ugotowaniu odcedź makaron i opłucz w letniej wodzie.

  2. Wyjmij tuńczyka z puszki i umieść w szklanym naczyniu. Pamiętaj, aby nie odsączać sosu z puszki, gdyż nada on sałatce wyjątkowego charakteru.

  3. Pokrój warzywa. Ogórki pokrój w drobną kosteczkę. Podobnie przygotuj paprykę, usuwając uprzednio gniazda. Szczypiorek posiekaj na drobne kawałki.

  4. Warzywa wymieszaj z kukurydzą oraz dodaj do naczynia z tuńczykiem.

  5. Całość połącz z ugotowanym wcześniej makaronem, dodaj oliwę oraz dopraw solą oraz pieprzem.