Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sałatka z tuńczykiem i makaronem razowym

Opis wykonania

Szybko, a jednocześnie zdrowo i dietetycznie – takie właśnie motto przyświeca tworzeniu tej przepysznej sałatki! Jeśli poszukujesz czegoś pożywnego na lunch, masz już dość niezdrowych fast foodów oraz znudziła już ci się biurowa kantyna, to dietetyczna sałatka z tuńczykiem i razowym makaronem, jest przepisem właśnie dla ciebie.

1

Ugotuj makaron (mogą być rurki lub wstążki). Pamiętaj, aby wybrać makaron razowy, który zawiera znacznie więcej składników mineralnych niż makaron biały. Po ugotowaniu odcedź makaron i opłucz w letniej wodzie.

2

Wyjmij tuńczyka z puszki i umieść w szklanym naczyniu. Pamiętaj, aby nie odsączać sosu z puszki, gdyż nada on sałatce wyjątkowego charakteru.

3

Pokrój warzywa. Ogórki pokrój w drobną kosteczkę. Podobnie przygotuj paprykę, usuwając uprzednio gniazda. Szczypiorek posiekaj na drobne kawałki.

4

Warzywa wymieszaj z kukurydzą oraz dodaj do naczynia z tuńczykiem.

5

Całość połącz z ugotowanym wcześniej makaronem, dodaj oliwę oraz dopraw solą oraz pieprzem.