Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Prosta w przygotowaniu sałatka doskonała do dań z grilla. Grillowane warzywa także doskonale komponują się z tą sałatką.

Składniki

½ kg młodych ziemniaków
½ główki sałaty lodowej
1 opakowanie pomidorków koktajlowych
2 garści fasolki szparagowej
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka musztardy
1 garść bazylii
1 łyżeczka miodu
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Na grillu najczęściej przyrządzane jest mięso lub ryby. Sałatka z ziemniakami dopełni ich smak i pozwoli na skomponowanie pełnowartościowego dania.

Opis przygotowania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, pokrój na ćwiartki i gotuj do miękkości.
  2. Fasolkę umyj, oczyść, przekrój na pół i również ugotuj. Długie strąki możesz podzielić na trzy części.
  3. Pomidorki umyj i przekrój na połówki.
  4. Z oliwy, musztardy, miodu, bazylii i przypraw przygotuj sos miksując wszystkie składniki przy pomocy blendera.
  5. Sałatkę układaj w misce warstwami sałata, ziemniaki, fasolkę, pomidorki, a całość polej przygotowanym zielonym sosem.

TIP

  • Podczas przygotowywania sałatki fasolkę szparagową możesz zastąpić groszkiem cukrowym.
  • Zielony dressing możesz przygotować również z dodatkiem rukoli.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych