Schab po warszawsku
4 porcje
90 min
Łatwe
4.75 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Schab po warszawsku
Schab po warszawsku
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Schab natrzyj dokładnie solą i mieszanką ulubionych przypraw z dodatkiem oliwy.
Tak zamarynowane mięso wstaw do lodówki na całą noc. Po tym czasie zapakuj schab do rękawa foliowego i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na 60 minut.
Upieczone i ostudzone mięso pokrój w plastry o grubości ok. 1 cm. W środku każdego z plastrów natnij kieszeń.
W gorącym wywarze z warzyw/bulionie rozpuść żelatynę (nie gotuj) i odstaw do momentu, aż zacznie tężeć.
Ugotowane jajka obierz ze skorupki, pokrój w kostkę i wymieszaj z chrzanem oraz majonezem. Dodaj posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
Porada
Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.
Kieszonki schabowe nadziewaj pastą jajeczno-chrzanową. Następnie ułóż na talerzu i zalej galaretą.
Komentarze