Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Jest pyszna, lekka, kusząca smakiem oraz swym kolorem

Składniki

2 kg dynia
2 szt. ząbki czosnku
1 szt. cebula
1 łyżeczka sól
1 łyżeczka świeżo zmielony pieprz

Opis wykonania

Dynię obieramy i wydrążamy wraz z nasionami. Kroimy w kostkę, zalewamy wodą i stawiamy by zaczęła się gotować i mięknąć. Między czasie obieramy cebulę i czosnek. Kroimy w drobną kostkę i podsmażamy. Kiedy się zeszkli dodajemy do dyni i podprawiamy solą i pieprzem a także mieloną ostrą papryka by nadać jej ostrości. Gotujemy do momentu kiedy dynia zacznie się sama rozpadać. Potem ją miksujemy i gotowe.
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Marta
Pyszne, ja posypuje serem cheddar, dzięki temu jest bardziej wyrazisty smak.
Marta
Pyszne, zawsze robię jak tylko pojawią się dynie.

Powiązane przepisy

Bułki dyniowe
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5

Szarlotka na ciepło
Ilośc porcji

4

Czas wykonywania

90 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5