Smażony kurczak w panierce z filmu Green Book
2 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Smażony kurczak w panierce z filmu Green Book
Smażony kurczak w panierce z filmu Green Book
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie:
Filety z kurczaka umyj, oczyść i osusz, a następnie pokrój w długie paski grubości ok. 1 cm. Przyprawy, sól, czosnek wsyp do miski i dokładnie wymieszaj z maślanką.
Całość przełóż do worka próżniowego, odessij powietrze blenderem i wstaw do lodówki na ok. 20 min do zamarynowania, może być nawet dłużej. Płatki kukurydziane pokrusz w blenderze, obtaczaj w nich kawałki zamarynowanego kurczaka.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
W głębszym garnku rozgrzej olej, wrzuć tak obtoczone w panierce kurczaki i smaż do lekkiego zarumienienia.
Podanie:
Kurczak smakuje najlepiej bezpośrednio po przyrządzeniu, z domowymi frytkami i ulubionymi sosami. Możesz też podać go z ulubioną sałatką.
Komentarze