Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Śniadanie – ważna sprawa! Proponuję: omlet (2 jajka) z wędzonym tofu, kanapki na macy i grahamce z pastami typu hummus i sok z 2 pomarańczy wyciskany.

Składniki

2 szt. jajka
1/2 szt. wędzone tofu w kostce
6 szt. pomidorki koktajlowe
1 szt. fioletowa cebula
7 szt. czarne oliwki
1 szczypta pieprz mielony
1 szczypta sól himalajska
2 szczypta bazylia suszona

Opis wykonania

Tofu pokroić na małe kawałki. Pomidorki koktajlowe i czarne oliwki bez pestek na pół. Cebulę w krążki. Jajka rozbełtać, wlać na patelnię na gorący olej kokosowy. Zmniejszyć gaz. W trakcie, gdy się będą ścinać, posypać solą, pieprzem, suszoną bazylią i ułożyć na wierzchu wędzone tofu, cebulę, oliwki, pomidorki. Można przełożyć na drugą stronę, by się dobrze ścięły, jeśli się tak lubi. Na talerzu posypać kiełkami (ja robię swoje w domu). Podawać.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych