Śniadaniowa fit sałatka z rzeżuchą i czarnym ryżem

2 porcje
50 min
Łatwe
Składniki
Śniadaniowa fit sałatka z rzeżuchą i czarnym ryżem
Śniadaniowa fit sałatka z rzeżuchą i czarnym ryżem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Uprzednio opłukany ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu przez około 40 min, a następnie odstawiamy do przestygnięcia. Łączymy ze sobą wszystkie składniki dressingu (olej, erytrol, ocet, sól oraz pieprz), aż powstanie sos o jednolitej konsystencji.
Rzodkiewki kroimy na półplasterki, a pomidorki przekrawamy na połówki. Czarny ryż łączmy z dressingiem, a następnie delikatnie mieszamy z roszponką, pomidorkami, rzodkiewkami oraz pokruszonym białym serem. Całość posypujemy rzeżuchą.
Komentarze