Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Śniadaniowa fit sałatka z rzeżuchą i czarnym ryżem

Opis wykonania

Fantastyczna w smaku pożywna, a zarazem lekka sałatka, pełna witamin i minerałów. Idealna na dobry początek dnia!

1. Uprzednio opłukany ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu przez około 40 min, a następnie odstawiamy do przestygnięcia. 2. Łączymy ze sobą wszystkie składniki dressingu (olej, erytrol, ocet, sól oraz pieprz), aż powstanie sos o jednolitej konsystencji. 3. Rzodkiewki kroimy na półplasterki, a pomidorki przekrawamy na połówki. 4. Czarny ryż łączmy z dressingiem, a następnie delikatnie mieszamy z roszponką, pomidorkami, rzodkiewkami oraz pokruszonym białym serem. Całość posypujemy rzeżuchą.