Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Śniadaniowa fit sałatka z rzeżuchą i czarnym ryżem

Śniadaniowa fit sałatka z rzeżuchą i czarnym ryżem
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

50 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Fantastyczna w smaku pożywna, a zarazem lekka sałatka, pełna witamin i minerałów. Idealna na dobry początek dnia!

Składniki

1/3 szklanka Czarny ryż
1 garść Roszponka
8 szt. Rzodkiewka
150 g Biały ser chudy
1 garść Rzeżucha
15 szt. Pomidorki koktajolowe
4-5 łyżeczka Olej z ostropestu
1 łyżka Ocet jabłkowy BIO
1 łyżeczka Erytrol
1 szczypta Sól himalajska
1 szczypta Pieprz czarny świeżo mielony

Opis wykonania

Uprzednio opłukany ryż gotujemy w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu przez około 40 min, a następnie odstawiamy do przestygnięcia. Łączymy ze sobą wszystkie składniki dressingu (olej, erytrol, ocet, sól oraz pieprz), aż powstanie sos o jednolitej konsystencji.

Rzodkiewki kroimy na półplasterki, a pomidorki przekrawamy na połówki. Czarny ryż łączmy z dressingiem, a następnie delikatnie mieszamy z roszponką, pomidorkami, rzodkiewkami oraz pokruszonym białym serem. Całość posypujemy rzeżuchą.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych