Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Krem z pomidorów, który dosłownie pieści kubki smakowe!

Składniki

1 szt. Krojone pomidory w puszce
500 ml Passata pomidorowa
1 szt. Cebula
4 szt. Ząbki czosnku
2 szt. Marchewka
- szczypta Sól, pieprz, bazylia suszona
5 łyżeczka Cukier trzcinowy
- łyżeczka Oliwa z oliwek
4 łyżka Śmietana 18%
4 łyżeczka Pesto
20 g Smalec gęsi/ olej kokosowy

Opis wykonania

1. Cebulę skroic w niezbyt drobną kostkę, wrzucić do garnka z rozgrzanym tłuszczem. Czosnek skroic w plasterki, dorzucić do garnka. Obrać marchewki, pokroić w plastry, dusić z odrobiną wody wraz z cebulą i czosnkiem przez ok 10 minut. Posypać 2 łyżeczkami cukru. 2. Dodać pomidory z puszki oraz pasate. 0,5l wrzątku rozrobic z odrobiną oliwy, soli oraz pieprzu. Tak powstały bulion wlać do garnka. 3. Zupę doprowadzić do gotowania, a następnie, po chwilowym ostudzeniu, zblendować. 4. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem oraz bazylią. 5. Podawać z łyżką śmietany, odrobiną oliwy oraz łyżeczką pesto.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych