Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sola zapiekana ze szpinakiem i serem

Opis wykonania

Pyszny sposób na rybę, który nie zrujnuje naszego portfela. Danie, które trafi w gusta niejednej osoby.

Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Filety umyć, skropić cytryną i przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszać na wolnym ogniu, aż odparuje nadmiar wody. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Na koniec wsypać starty ser. Nieco sera zostawić do posypania ryby. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Naczynie żaroodporne wysmarować lekko masłem, nałożyć nieco szpinaku, następnie ułożyć ryby i zalać pozostałym szpinakiem. Wierzch oprószyć pozostałym serem i nałożyć górę naczynia żaroodpornego. Zapiekać w piekarniku około 40 minut.