Sola zapiekana ze szpinakiem i serem
2 porcje
50 min
Łatwe
Składniki
Sola zapiekana ze szpinakiem i serem
Sola zapiekana ze szpinakiem i serem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200°C. Filety umyć, skropić cytryną i przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i mieszać na wolnym ogniu, aż odparuje nadmiar wody. Dodać śmietanę i doprawić do smaku. Na koniec wsypać starty ser. Nieco sera zostawić do posypania ryby. Wszystko wymieszać do połączenia składników. Naczynie żaroodporne wysmarować lekko masłem, nałożyć nieco szpinaku, następnie ułożyć ryby i zalać pozostałym szpinakiem. Wierzch oprószyć pozostałym serem i nałożyć górę naczynia żaroodpornego. Zapiekać w piekarniku około 40 minut.
Komentarze