Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Sos holenderski

Opis wykonania

Sos z masła, żółtek i soku z cytryny.

Włożyć masło do szklanej formy. Nałożyć pokrywkę i roztopić masło w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Do drugiej szklanej formy wlać żółtko, wodę i sok z cytryny. Podgrzać w otwartym naczyniu w podany sposób. W międzyczasie wielokrotnie intensywnie mieszać. Roztopione masło dodawać stopniowo łyżką stołową do masy żółtkowej stale mieszając. Doprawić cukrem, solą oraz pieprzem i podgrzać w podany sposób. W międzyczasie wielokrotnie intensywnie mieszać.
Sposób nastawiania:
Topienie masła: mikrofalówka 360 W, 3-4 minuty.
Podgrzewanie masy żółtkowej: mikrofalówka 90 W, 3-4 minuty.
Podgrzewanie sosu: mikrofalówka 360 W, 2-3 minuty.