Spaghetti
4 porcje
30 min
Łatwe
Ten wyjątkowy smak sprawia, że w mig po Italii podróżuję, tak lekko i wspaniale się czuję
Spaghetti jest magiczne, tak po prostu romantyczne!
Składniki
250-300 g mielone mięso wieprzowo-wołowe
5 łyżka sos spaghetti
1 szt. średnia cebula
2 łyżka olej
200 ml pomidory krojone w kostkę
5 g czosnek
2 łyżka oliwa z oliwek
500 g makaron spaghetti
2 łyżka zielone Pesto ze słoika
3 łyżka starty parmezan
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
Spaghetti
Spaghetti
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Mięso i posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju, ciągle mieszając. Mięso rozdrobnić, aby nie kleiło się w duże kawałki, tylko było kruche. Dodać pomidory, posiekany czosnek, łyżkę oliwy i gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować „al dente” według przepisu na opakowaniu, dodając łyżkę oliwy, aby się nie posklejał. Ugotowany makaron dokładnie wymieszać z sosem i przed podaniem polać każdą porcję zielonym Pesto i posypać parmezanem.
Komentarze