Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Ten wyjątkowy smak sprawia, że w mig po Italii podróżuję, tak lekko i wspaniale się czuję Spaghetti jest magiczne, tak po prostu romantyczne!

Składniki

250-300 g mielone mięso wieprzowo-wołowe
5 łyżka sos spaghetti
1 szt. średnia cebula
2 łyżka olej
200 ml pomidory krojone w kostkę
5 g czosnek
2 łyżka oliwa z oliwek
500 g makaron spaghetti
2 łyżka zielone Pesto ze słoika
3 łyżka starty parmezan
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Mięso i posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju, ciągle mieszając. Mięso rozdrobnić, aby nie kleiło się w duże kawałki, tylko było kruche. Dodać pomidory, posiekany czosnek, łyżkę oliwy i gotować, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować „al dente” według przepisu na opakowaniu, dodając łyżkę oliwy, aby się nie posklejał. Ugotowany makaron dokładnie wymieszać z sosem i przed podaniem polać każdą porcję zielonym Pesto i posypać parmezanem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Patrycja Lewandowska
W wersji z kurczakie równie smaczne :)