


Klasyczne i wspaniałe w swojej prostocie- włoskie spaghetti po neapolitańsku zrobione z własnego świeżego makaronu i sosu.
1. Mąkę zagnieść z jakami. Gotową masę rozwałkować wałkiem lub maszynką do makaronu. 2. Makaron pokroić nożem lub w maszynce na spaghetti. 3. Gotować w osolonej wodzie około 2 minuty od wypłynięcia makaronu na powierzchnię. 4. Sos przygotowujemy poprzez przesmażenie drobno posiekanego czosnku oraz cebuli na oliwie. Następnie dodajemy sparzone i pozbawione skórki pokrojone pomidory. Dodajemy pół łyżeczki soli, zioła oraz ewentualnie 1 łyżeczkę miodu jeśli pomidory są niewystarczająco słodkie. Gotujemy 15 minut. 5. Ugotowany makaron łączymy z sosem. Gorące danie wykładamy najlepiej na głębokim talerzu okraszając startym parmezanem.