Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Klasyczne i wspaniałe w swojej prostocie- włoskie spaghetti po neapolitańsku zrobione z własnego świeżego makaronu i sosu.

Składniki

200 g Mąka pszenna
2 szt. Jajka
3 szt. Pomidory
1 szt. Cebula
2 szt. Ząbki czosnku
1 szczypta Bazylia suszona
1 szczypta Oregano suszone
1 łyżeczka ewentualnie. Miód
1 łyżeczka Sól
1 łyżka Oliwa
1 garść Parmezan

Opis wykonania

1. Mąkę zagnieść z jakami. Gotową masę rozwałkować wałkiem lub maszynką do makaronu. 2. Makaron pokroić nożem lub w maszynce na spaghetti. 3. Gotować w osolonej wodzie około 2 minuty od wypłynięcia makaronu na powierzchnię. 4. Sos przygotowujemy poprzez przesmażenie drobno posiekanego czosnku oraz cebuli na oliwie. Następnie dodajemy sparzone i pozbawione skórki pokrojone pomidory. Dodajemy pół łyżeczki soli, zioła oraz ewentualnie 1 łyżeczkę miodu jeśli pomidory są niewystarczająco słodkie. Gotujemy 15 minut. 5. Ugotowany makaron łączymy z sosem. Gorące danie wykładamy najlepiej na głębokim talerzu okraszając startym parmezanem.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych