Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Spaghetti z serem i pieczonymi burakami

Spaghetti z serem i pieczonymi burakami
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

35 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Smaki dzieciństwa w nowej odsłonie wzbogacone sosem orzechowym i pieczonymi burakami. Makaron z twarogiem ma wiele odsłon - tu w wersji wytrawnej, z burakami, smakuje wyśmienicie!

Składniki

180 g makaron spaghetti
0,5 szt. pieczony burak ćwikłowy
100 g orzechy włoskie
60 g ser biały twarogowy
1 szt. ząbek czosnku
2 łyżka mleko
2 łyżka oliwa
80 ml śmietanka 12% tł.
1 łyżka natka pietruszki
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz

Opis wykonania

Zostawić kilka orzechów do dekoracji, a resztę wraz z mlekiem, oliwą, 1/3 sera i ząbkiem czosnku zmiksować na jednolitą masę. Wlać śmietankę. Przyprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Zetrzeć buraka na tarce o dużych oczkach. Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i wymieszać z sosem orzechowym. Przełożyć na talerze. Posypać startym burakiem, i pokruszonym serem. Udekorować kawałkami orzechów i natką pietruszki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Toporkiewicz
Figa jako dodatek idealnie pasuje!