Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Spaghetti - klasyka kuchni włoskiej. Ta wersja spaghetti zrobiona jest na bazie warzyw, danie jest zdrowsze, lżejsze i sycące.

Składniki

400 g Pierś z indyka
1 łyżka Olej kokosowy
1 szt. Cebula
1 szt. Marchew
1/2 szt. Papryka czerwona
1 szt. Pietruszka
400 ml Passata
2 szt. Ząbek czosnku
1 szczypta Sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie

Opis wykonania

Przygotowanie: Pierś z indyka kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Po chwili dodajemy marchew i pietruszkę startą na tarce na grubych oczkach. Chwilę podsamażamy i dodajemy passatę. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek i przyprawy: bazylię, oregano, zioła prowansalskie. Dusimy pod przykryciem ok. 5 minut. Podajemy z ulubionym makaronem.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Toporkiewicz
Polecam dodać troszkę papryki i suszonych pomidorów
Aleksandra J
Z indykiem pyszne, a mniej kalorii 😁