Sphagetti w wersji polskiej
2 porcje
40 min
Łatwe
Spaghetti - klasyka kuchni włoskiej. Ta wersja spaghetti zrobiona jest na bazie warzyw, danie jest zdrowsze, lżejsze i sycące.
Składniki
400 g Pierś z indyka
1 łyżka Olej kokosowy
1 szt. Cebula
1 szt. Marchew
1/2 szt. Papryka czerwona
1 szt. Pietruszka
400 ml Passata
2 szt. Ząbek czosnku
1 szczypta Sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie
Sphagetti w wersji polskiej
Sphagetti w wersji polskiej
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotowanie:
Pierś z indyka kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę. Po chwili dodajemy marchew i pietruszkę startą na tarce na grubych oczkach. Chwilę podsamażamy i dodajemy passatę. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą i dusimy pod przykryciem ok. 10 minut. Następnie dodajemy przeciśniety przez praskę czosnek i przyprawy: bazylię, oregano, zioła prowansalskie. Dusimy pod przykryciem ok. 5 minut.
Podajemy z ulubionym makaronem.
Komentarze