Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

25 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Szpinakowe placuszki, doskonałe na kolację lub przekąskę :)

Składniki

Szpinak mrożony
Białko jaja
Żółtko jaja
1 szczypta Pieprz czarny
1 szczypta Sól himalajska
Cebula
Ząbek czosnku
1 szczypta Czerwona papryka
1/2 szklanka Płatki owsiane

Opis wykonania

Szpinak odmrażamy w mikrofalówce lub zostawiamy na kilka godzin w miseczce. Po odmrożeniu odciskamy nadmiar wody, szpinak mieszamy z pokrojoną w kosteczkę cebulą i czosnkiem, dodajemy jajka i przyprawy, a na koniec całość mieszamy z płatkami owsianymi. Staramy się ulepić kulki z powstałej masy, które na patelni przyduszamy, tworząc z nich placuszki i smażymy nasze placuszki na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym, z obu stron.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych