Spinach time!
2 porcje
25 min
Łatwe
Szpinakowe placuszki, doskonałe na kolację lub przekąskę :)
Składniki
Szpinak mrożony
Białko jaja
Żółtko jaja
1 szczypta Pieprz czarny
1 szczypta Sól himalajska
Cebula
Ząbek czosnku
1 szczypta Czerwona papryka
1/2 szklanka Płatki owsiane
Spinach time!
Spinach time!
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Szpinak odmrażamy w mikrofalówce lub zostawiamy na kilka godzin w miseczce. Po odmrożeniu odciskamy nadmiar wody, szpinak mieszamy z pokrojoną w kosteczkę cebulą i czosnkiem, dodajemy jajka i przyprawy, a na koniec całość mieszamy z płatkami owsianymi. Staramy się ulepić kulki z powstałej masy, które na patelni przyduszamy, tworząc z nich placuszki i smażymy nasze placuszki na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym, z obu stron.
Komentarze