Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Spring Rolls ze szpinakiem i krewetkami

Spring Rolls ze szpinakiem i krewetkami
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Lekkie, pożywne i zdrowe Spring Rolls będą idealną przekąską na przyjęcie lub spotkanie w rodzinnym gronie. Szybkie przekąski to coś, na co każdy się skusi!

Składniki

10 szt. Naleśniki ryżowe (20 cm średnicy)
20 szt. Krewetki królewskie (ugotowane)
1 szt. Czosnek
2 szklanka Świeży szpinak
5 łyżka Sezam (ziarna)
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
50 ml Ocet ryżowy (do namoczenia naleśników)

Opis wykonania

  1. Krewetki oczyść, oderwij od nih ogonki pozostawiając samo mięso.
  2. Następnie posiekaj je i wymieszaj ze startym czosnkiem, odrobiną soli i pieprzu.
  3. Szpinak zblanszuj na patelni, odciśnij i posiekaj, dopraw solą, pieprzem, wymieszaj z krewetkami.
  4. Naleśniki namaczaj w gorącej wodzie (około 30 sekund) i gdy tylko zmiękną wyłóż je na wilgotną, czystą ściereczkę, najlepiej układaj po 2 sztuki na 1 naleśnika.
  5. Na naleśnikach ułóż nadzienie, zawijaj jak krokiety: zawiń naleśnika na nadzienie z jednej strony, złóż przeciwległe boki do środka, na koniec zawiń rulonik do końca.
  6. Obtocz w sezamie i smaż na patelni na oleju lub oliwie.
  7. Podawaj z sosem sojowym w oddzielnej miseczce lub sosem z podanych składników.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych