Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Spring Rolls ze szpinakiem i krewetkami

Opis wykonania

Lekkie, pożywne i zdrowe Spring Rolls będą idealną przekąską na przyjęcie lub spotkanie w rodzinnym gronie. Szybkie przekąski to coś, na co każdy się skusi!

baner reklamowy maszynki do mielenia
  1. Krewetki oczyść, oderwij od nih ogonki pozostawiając samo mięso.
  2. Następnie posiekaj je i wymieszaj ze startym czosnkiem, odrobiną soli i pieprzu.
  3. Szpinak zblanszuj na patelni, odciśnij i posiekaj, dopraw solą, pieprzem, wymieszaj z krewetkami.
  4. Naleśniki namaczaj w gorącej wodzie (około 30 sekund) i gdy tylko zmiękną wyłóż je na wilgotną, czystą ściereczkę, najlepiej układaj po 2 sztuki na 1 naleśnika.
  5. Na naleśnikach ułóż nadzienie, zawijaj jak krokiety: zawiń naleśnika na nadzienie z jednej strony, złóż przeciwległe boki do środka, na koniec zawiń rulonik do końca.
  6. Obtocz w sezamie i smaż na patelni na oleju lub oliwie.
  7. Podawaj z sosem sojowym w oddzielnej miseczce lub sosem z podanych składników.