Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Stek, masło, czosnek.

Składniki

1 kg kg Polędwica wołowa, czosnek, masło

Opis wykonania

Polędwice luzujemy, dodajemy czosnek, tymianek albo rozmaryn, odkładamy na jakieś 2 godziny, smażymy na gorącej patelni z każdej strony żeby zamknąć mięso, można dopiec w piekarniku ale żeby temp.w środku nie przekroczyła 54 stopnie, można podać z frytkami grilowanymi warzywami

Porada Szefa

Jak szybko zamarynować mięso?

Zdarzyło Ci się zapomnieć zamarynować mięso? Wiadomo, marynowanie to nieraz długotrwały proces. Nie martw się, jest na to sprytny sposób, który znacznie skróci proces marynowania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Bardzo dobry szybki przepis
Radosław
Podałem z frytkami oraz sałatką ze świeżych warzyw
Toporkiewicz
Bardzo dobre
Maria Izabela
Mój pierwszy stek w życiu - pyszny
Ewusia1222
U nas obowiązkowo z frytkami. Pycha
Aleksandra J
U mnie z ziemniakami i ogórkiem 😊