Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

1 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Polecam

Składniki

150 g stek wołowy
1 łyżka olej kukurydziany
1 szczypta pieprz, sól
200 g kalafior
50 g ziemniak
5 g masło

Opis wykonania

Stek natrzeć solą i pieprzem po dwóch stronach i usmażyć na oleju w zależności od pożądanego stopnia wysmazenia. Kalafiora ugotować do miękkości. W osobnym garnku gotujemy ziemniaka. Po odcedzeniu, kalafiora i ziemniaka ugniatamy za jednolitą masę dodając masło i szczyptę soli.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych