Stek z łososia w sosie limonkowym

4 porcje
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Składniki
Stek z łososia w sosie limonkowym
Stek z łososia w sosie limonkowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Opłukać steki z łososia w zimnej wodzie i osuszyć ręcznikiem papierowym. Doprawić solą oraz pieprzem i włożyć do szklanej formy. Żółtko zmieszać z smakiem rybnym, śmietaną, sokiem Iimonkowym, cukrem i przyprawami. Polać łososia sosem i gotować bez przykrycia w podany sposób. Następnie wyjąć rybę i utrzymywać ją w cieple. Rozmieszać mąkę w wodzie i stale mieszając dodać do sosu Iimonkowego. Zagotować w podany sposób. Od czasu do czasu zamieszać. Przybrać sos koprem I podać do łososia. Sposób nastawiania: Gotowanie: mikrofalówka 600 W, 20-25 minut. Zagotowanie sosu: maks. moc mikrofalówki, ok. 2 minut.
Komentarze