Stripsy z kurczaka
![Stripsy z kurczaka](https://akademiasmaku.pl/storage/8051/conversions/stripsy-z-kurczaka-5247-single.webp)
4 porcje
60 min
Łatwe
4 (Ilość ocen: 2)
Składniki
Wartości odżywcze
Stripsy z kurczaka
Stripsy z kurczaka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10659/conversions/opKDZG3HQHfjut-thumb.webp)
Filety z kurczaka umyj, oczyść i osusz, a następnie pokrój w długie paski grubości ok. 1 cm. Kurczaka, jogurt, przyprawy, sól oraz czosnek wsyp do miski i dokładnie wymieszaj.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10660/conversions/LQweermQpGjP4s-thumb.webp)
Całość przełóż do worka próżniowego, odessij powietrze i wstaw do lodówki na minimum 20 minut do zamarynowania, może być nawet do dwóch dni.
Płatki kukurydziane pokrusz w blenderze, obtaczaj w nich kawałki zamarynowanego kurczaka i układaj na papierze do pieczenia.
Porada
Pieczenie z dodatkiem pary to gwarancja pełni smaku! Para i ciepło mają wyjątkowy wpływ na pieczone potrawy. Wypróbuj piekarnik ParaPlus marki Bosch i poczuj różnicę!
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10661/conversions/b8a4VNo5lK1cEL-thumb.webp)
Piecz w piekarniku z funkcją termoobiegu i z wykorzystaniem ParaPlus na poziomie 1 w temperaturze 180 przez 20 minut oraz ok. 5 minut w temperaturze 210 stopni.
Komentarze