Szarpana wołowina
4 porcje
480 min
Łatwe
4.14 (Ilość ocen: 7)
Składniki
Wartości odżywcze
Szarpana wołowina
Szarpana wołowina
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
W misce wymieszaj: oliwę, czosnek, paprykę, miód, imbir, sól, kumin, kolendrę, pieprz i sól.
Marynatą natrzyj mięso, pozostaw je na minimum godzinę lub najlepiej całą noc.
Cebulę pokrój w piórka i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego, dodaj pomidory w puszce.
Całość wymieszaj, ułóż mięso, zamknij pokrywą.
Piecz w piekarniku o temperaturze 120 stopni przez 7 godzin.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Po tym czasie wyjmij mięso, lekko przestudź, dwoma widelcami zacznij szarpać mięso.
Całość wymieszaj z sosem po pieczeniu.
Komentarze