


To danie, które kochają wszyscy. Można je jeść z bułkami maślanymi jako super kanapki, sprawdzi się też jako główne danie z ziemniaczanym puree. Przygotowanie idealnej szarpanej wołowiny wymaga czasu, ale dzięki temu uzyskamy soczyste i miękkie mięso rozpływające się w ustach. Zobaczcie przepis!
W misce wymieszaj: oliwę, czosnek, paprykę, miód, imbir, sól, kumin, kolendrę, pieprz i sól.
Marynatą natrzyj mięso, pozostaw je na minimum godzinę lub najlepiej całą noc.
Cebulę pokrój w piórka i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego, dodaj pomidory w puszce.
Całość wymieszaj, ułóż mięso, zamknij pokrywą.
Piecz w piekarniku o temperaturze 120 stopni przez 7 godzin.
Po tym czasie wyjmij mięso, lekko przestudź, dwoma widelcami zacznij szarpać mięso.
Całość wymieszaj z sosem po pieczeniu.