Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szarpana wołowina

Opis wykonania

To danie, które kochają wszyscy. Można je jeść z bułkami maślanymi jako super kanapki, sprawdzi się też jako główne danie z ziemniaczanym puree. Przygotowanie idealnej szarpanej wołowiny wymaga czasu, ale dzięki temu uzyskamy soczyste i miękkie mięso rozpływające się w ustach. Zobaczcie przepis!

Szarpana wołowina - krok 1

W misce wymieszaj: oliwę, czosnek, paprykę, miód, imbir, sól, kumin, kolendrę, pieprz i sól.

Marynatą natrzyj mięso, pozostaw je na minimum godzinę lub najlepiej całą noc.

Szarpana wołowina - krok 2

Cebulę pokrój w piórka i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego, dodaj pomidory w puszce.

Całość wymieszaj, ułóż mięso, zamknij pokrywą.

Piecz w piekarniku o temperaturze 120 stopni przez 7 godzin.

Szarpana wołowina - krok 3

Po tym czasie wyjmij mięso, lekko przestudź, dwoma widelcami zacznij szarpać mięso.

Całość wymieszaj z sosem po pieczeniu.

 

Bosch do kuchni