Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

480 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
To danie, które kochają wszyscy. Można je jeść z bułkami maślanymi jako super kanapki, sprawdzi się też jako główne danie z ziemniaczanym puree. Przygotowanie idealnej szarpanej wołowiny wymaga czasu, ale dzięki temu uzyskamy soczyste i miękkie mięso rozpływające się w ustach. Zobaczcie przepis!

Składniki

1 kg karkówki lub mostku wołowego
1 szt. dużej cebuli
3 ząbki czosnku drobno posiekane
1 puszka pomidorów krojonych
3 łyżka oliwy
2 łyżka miodu
2 łyżeczka papryki wędzonej
2 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
2 łyżeczka kuminu
1 łyżeczka imbiru w proszku
1 łyżeczka mielona kolendra

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Wartość energetyczna
661.5 kcal
Tłuszcz
43.9 g
Węglowodany
17.5 g
Błonnik
48.1 g
Białko
1 g
Sól
3.5 g

Opis wykonania

W misce wymieszaj: oliwę, czosnek, paprykę, miód, imbir, sól, kumin, kolendrę, pieprz i sól.

Marynatą natrzyj mięso, pozostaw je na minimum godzinę lub najlepiej całą noc.

Cebulę pokrój w piórka i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego, dodaj pomidory w puszce.

Całość wymieszaj, ułóż mięso, zamknij pokrywą.

Piecz w piekarniku o temperaturze 120 stopni przez 7 godzin.

Porada

Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.

Bosh Logo
Bosh

Po tym czasie wyjmij mięso, lekko przestudź, dwoma widelcami zacznij szarpać mięso.

Całość wymieszaj z sosem po pieczeniu.

 

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych

Powiązane przepisy