Szarpana wołowina
![Szarpana wołowina](https://akademiasmaku.pl/storage/7977/conversions/szarpana-wolowina-5166-single.webp)
4 porcje
480 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 3)
Składniki
Wartości odżywcze
Szarpana wołowina
Szarpana wołowina
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![Krok 1](https://akademiasmaku.pl/storage/10451/conversions/bDQDNQ9drNChAd-thumb.webp)
W misce wymieszaj: oliwę, czosnek, paprykę, miód, imbir, sól, kumin, kolendrę, pieprz i sól.
Marynatą natrzyj mięso, pozostaw je na minimum godzinę lub najlepiej całą noc.
![Krok 2](https://akademiasmaku.pl/storage/10452/conversions/0EC5ZtjuVFFyR5-thumb.webp)
Cebulę pokrój w piórka i ułóż na dnie naczynia żaroodpornego, dodaj pomidory w puszce.
Całość wymieszaj, ułóż mięso, zamknij pokrywą.
Piecz w piekarniku o temperaturze 120 stopni przez 7 godzin.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![Krok 3](https://akademiasmaku.pl/storage/10453/conversions/xEU0vWGFi28ZpU-thumb.webp)
Po tym czasie wyjmij mięso, lekko przestudź, dwoma widelcami zacznij szarpać mięso.
Całość wymieszaj z sosem po pieczeniu.
Komentarze