Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Szpinakowa rolada z twarożkiem i łososiem

Opis wykonania

Rolada szpinakowa nie tylko pieknie wygląda ale obłędnie smakuje.Idealna na kolację,przekąskę a nawet jako danie glówne.

Szpinak rozmrażamy,odsączamy nadmiar wody,na masełku podsmażamy szpinak z czosnkiem i przyprawami.Do ostudzonej masy dodajemy żółtka,mąkę ,proszek do pieczenia i dokładnie miksujemy.Na koniec dodajemy pianę z bialek i lekko mieszamy całość.Wylewamy na blachę i pieczemy około 15-20 minut w temp.180 stopni.Po upieczeniu jeszcze cieple ciasto zwijamy w suchą ściereczkę jak roladę.W tym czasie do twarożku dodajemy pokrojone kawałki łososia.Po ostudzeniu rozwijamy roladę,smarujemy masą twarogowo-łososiową i zwijamy z powrotem ściskając mocno np w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na godzinę.A potem możemy już delektować się pysznym daniem!