Sztufada wołowa
![Sztufada wołowa](https://akademiasmaku.pl/storage/4813/conversions/sztufada-wolowa-1875-single.webp)
8 porcje
100 min
Trudne
Składniki
Wartości odżywcze
Sztufada wołowa
Sztufada wołowa
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8807/conversions/U6h7OPVS55IGjX-thumb.webp)
Wodę zagotuj z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, goździkami. Wystudź, dolej wino, wołowinę natrzyj tymiankiem, zalej zalewą. Zostaw na 2-3 dni w lodówce i często obracaj.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8808/conversions/FQeprCL9hig8lS-thumb.webp)
Następnie mięso wyjmij, opłukaj i naszpikuj słoninką na wierzchu. Do środka, w otworki włóż marchewkę. Natrzyj solą i pieprzem całe mięso. Takie mięso obsmaż na masełku. Następnie włóż do rondla i duś.
Porada
Ustawiasz temperaturę palnika na wyczucie? Nigdy więcej! Dzięki płytom FlameSelect bez trudu wybierzesz i utrzymasz właściwą moc grzania.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8809/conversions/PFTSd2f6FomMEN-thumb.webp)
W czasie duszenia podlewaj zalewą z wina. Obierz marchewkę, pokrój na większe kawałki, cebulę także .Pod koniec duszenia dodaj warzywa.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8810/conversions/yuvCIik9JDnDCB-thumb.webp)
Gdy mięso lekko przestygnie pokrój w plastry. Podawaj wg uznania polane własnym sosem lub zrób sos z mąką. Smacznego!
Komentarze