Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Tagliatelle z brokułami i pieczarkami

Tagliatelle z brokułami i pieczarkami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Danie to jest bardzo lekkie:) idealnie pasuje do czerwonego wytrawnego wina:)

Składniki

brokuł
czerwona papryka
20 dkg pieczarki
cebula
zabek czosnku
25 dkg makaron tagliatelle
sól, pieprz

Opis wykonania

Sposób przygotowania: Brokuł podzielić na małe różyczki, zblanszować (ok. 3-4 min.) w osolonym wrzątku, osączyć. Papryki oczyścić, pokroić na kawałki, a pieczarki pokroić w plastry. Cebule i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pieczarki, podsmażyć razem ok. 5 min. Dołożyć paprykę, dusić razem ok. 10 min., mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać makaron ugotowany al dente oraz brokuły. Całość wymieszać, podgrzać. Przed podaniem można danie posypać startym parmezanem. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
W moim przepisie zabrakło papryki ale to moim zdaniem na plus. Sos pyszny!
Radosław
Tym razem z papryką - też super:)