Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Tagliatelle z brokułami i pieczarkami

Tagliatelle z brokułami i pieczarkami
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Danie to jest bardzo lekkie:) idealnie pasuje do czerwonego wytrawnego wina:)

Składniki

brokuł
czerwona papryka
20 dkg pieczarki
cebula
zabek czosnku
25 dkg makaron tagliatelle
sól, pieprz

Opis wykonania

Sposób przygotowania: Brokuł podzielić na małe różyczki, zblanszować (ok. 3-4 min.) w osolonym wrzątku, osączyć. Papryki oczyścić, pokroić na kawałki, a pieczarki pokroić w plastry. Cebule i czosnek obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać pieczarki, podsmażyć razem ok. 5 min. Dołożyć paprykę, dusić razem ok. 10 min., mieszając. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać makaron ugotowany al dente oraz brokuły. Całość wymieszać, podgrzać. Przed podaniem można danie posypać startym parmezanem. Smacznego!

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
W moim przepisie zabrakło papryki ale to moim zdaniem na plus. Sos pyszny!
Radosław
Tym razem z papryką - też super:)