Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

5 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszne i smakowite tagliatelle z orzeźwiającym musem z avocado, szpinaku oraz bazylii.

Składniki

2 szt. avocado
2 garść szpinak świeży
1 garść bazylia liście
2 szt. czosnek
2 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka sok z cytryny
1 szczypta sól, pieprz
1 garść parmezan
1 szt. makaron tagliatelle razowy

Opis wykonania

Makaron gotujemy al dente. W międzyczasie przygotowujemy mus z avocado. Do blendera dodajemy kolejno pokrojone i obrane avocado, garść szpinaku i połowę liści bazylii, dwa ząbki czosnku, oliwę oraz sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty parmezan i blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy mus oraz garść szpinaku i pozostałą część bazylii. Mieszamy na małym ogniu do czasu aż liście szpinaku zwiędną. Posypujemy parmezanem. Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych