Tagliatelle z musem z avokado
5 porcje
20 min
Łatwe
1 (Ilość ocen: 1)
Przepyszne i smakowite tagliatelle z orzeźwiającym musem z avocado, szpinaku oraz bazylii.
Składniki
2 szt. avocado
2 garść szpinak świeży
1 garść bazylia liście
2 szt. czosnek
2 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka sok z cytryny
1 szczypta sól, pieprz
1 garść parmezan
1 szt. makaron tagliatelle razowy
Tagliatelle z musem z avokado
Tagliatelle z musem z avokado
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Makaron gotujemy al dente. W międzyczasie przygotowujemy mus z avocado. Do blendera dodajemy kolejno pokrojone i obrane avocado, garść szpinaku i połowę liści bazylii, dwa ząbki czosnku, oliwę oraz sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty parmezan i blendujemy do uzyskania jednolitej masy.
Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy mus oraz garść szpinaku i pozostałą część bazylii. Mieszamy na małym ogniu do czasu aż liście szpinaku zwiędną. Posypujemy parmezanem.
Smacznego!
Komentarze