Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

5 porcji

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

1 (Liczba ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Przepyszne i smakowite tagliatelle z orzeźwiającym musem z avocado, szpinaku oraz bazylii.

Składniki

2 szt. avocado
2 garść szpinak świeży
1 garść bazylia liście
2 szt. czosnek
2 łyżka oliwa z oliwek
2 łyżka sok z cytryny
1 szczypta sól, pieprz
1 garść parmezan
1 szt. makaron tagliatelle razowy

Opis wykonania

Makaron gotujemy al dente. W międzyczasie przygotowujemy mus z avocado. Do blendera dodajemy kolejno pokrojone i obrane avocado, garść szpinaku i połowę liści bazylii, dwa ząbki czosnku, oliwę oraz sok z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy starty parmezan i blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka, dodajemy mus oraz garść szpinaku i pozostałą część bazylii. Mieszamy na małym ogniu do czasu aż liście szpinaku zwiędną. Posypujemy parmezanem. Smacznego!

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
bsylvia
Bardzo dobry makaron, polecam!