Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tagliatelle z perliczki

Opis wykonania

Szybkie w przygotowaniu tagliatelle z piersią perliczki i szynką parmeńską.

baner reklamowy maszynki do mielenia Wstawiamy i solimy wodę na makaron. Do drugiego garnka wrzucamy grzyby mun wlewamy małą ilością wody, solimy zagotowujemy i odstawiamy. Kroimy drobno cebulę i czosnek, a imbir ścieramy na tarce o małych oczkach. Pierś z perliczki myjemy i osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Pierś zawijamy dokładnie w plaster szynki, najlepiej rozciąć plaster na pół po długości i wtedy zawijać. Gdy woda na makaron zaczyna się gotować, nagrzewamy patelnię. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę, makaron wrzucamy do gotującej się wody, a na patelnię kładziemy przygotowaną pierś z perliczki. Pierś obsmażamy z obu stron do zarumienienia szynki. Wodę z makaronem mieszamy od czasu do czasu i odcedzamy jak już będzie al dente. Gotową pierś przekładamy na blaszkę i wrzucamy do piekarnika na około 120 stopni. Na tej samej patelni szklimy cebulę, czosnek i imbir. Dodajemy masło, wlewamy białe wino, redukujemy, wlewamy rosół, znów redukujemy, na końcu bulion z grzybów mun. Sos doprawiamy sosem Worcestershire, solą, pieprzem i estragonem. Na patelnię wrzucamy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Na końcu dodajemy świeżą kolendrę i wykładamy na talerz. Pierś wyciągamy kroimy i układamy na makaronie. Smacznego.