Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Tarta ze szpinakiem, szparagami i łososiem

Tarta ze szpinakiem, szparagami i łososiem
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

60 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tarta to niezwykle uniwersalne danie. Ta ze szpinakiem, szparagami, łososiem i dwoma rodzajami serów świetnie sprawdzi się jako przekąska na imprezę.

Składniki

125 g jogurtu naturalnego
1 szklanka mąki
1 jajko
1 łyżka oliwy
125 g szpinaku
1 puszka łososia
6 szparagów
4 jajka
200 g serka kanapkowego
2 łyżki tartego parmezanu,
1 łyżka oleju roślinnego
1 szalotka
2 łyżeczki curry
½ łyżeczki kuminu
Sól i pieprz do smaku

Opis wykonania

Przygotuj ciasto z mąki, jogurtu, jajka i oliwy. Gdy będzie miało jednolitą konsystencję odstaw na 10-15 minut. Następnie rozwałkuj i wyłóż ciastem formę do tarty.

Szalotkę drobno pokrój, a następnie podsmaż na patelni. Następnie na patelnię dodaj szpinak. Dodaj niewielką ilość wody i duś na małym ogniu.

Porada

Dzięki funkcji Perfect Bake ciasto będzie rumiane od spodu na całej powierzchni, a ukrojone kawałki nie będą się rozpadać.

Bosh Logo
Bosh

Odetnij końce szparagów i pokrój je na mniejsze kawałki. W misce lekko ubij jajka i dodaj do nich sery, szparagi, przestudzony szpinak oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj.

Farsz przełóż na spód z ciasta. Całość piecz 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.

Gotową tartę pokrój w trójkątne kawałki.

Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Super połączenie smaków. W moim danie zrezygnowałem ze szparagów.