Tarta ze szpinakiem, szparagami i łososiem
6 porcje
60 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Tarta ze szpinakiem, szparagami i łososiem
Tarta ze szpinakiem, szparagami i łososiem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przygotuj ciasto z mąki, jogurtu, jajka i oliwy. Gdy będzie miało jednolitą konsystencję odstaw na 10-15 minut. Następnie rozwałkuj i wyłóż ciastem formę do tarty.
Szalotkę drobno pokrój, a następnie podsmaż na patelni. Następnie na patelnię dodaj szpinak. Dodaj niewielką ilość wody i duś na małym ogniu.
Porada
Zamiast jogurtu do ciasta możesz dodać wodę lub jogurt sojowy.
Odetnij końce szparagów i pokrój je na mniejsze kawałki. W misce lekko ubij jajka i dodaj do nich sery, szparagi, przestudzony szpinak oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj.
Farsz przełóż na spód z ciasta. Całość piecz 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.
Gotową tartę pokrój w trójkątne kawałki.
Komentarze