Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tarta ze szpinakiem, szparagami i łososiem

Opis wykonania

Tarta to niezwykle uniwersalne danie. Ta ze szpinakiem, szparagami, łososiem i dwoma rodzajami serów świetnie sprawdzi się jako przekąska na imprezę.

  1. Przygotuj ciasto z mąki, jogurtu, jajka i oliwy. Gdy będzie miało jednolitą konsystencję odstaw na 10-15 minut. Następnie rozwałkuj i wyłóż ciastem formę do tarty.

  2. Szalotkę drobno pokrój, a następnie podsmaż na patelni. Następnie na patelnię dodaj szpinak. Dodaj niewielką ilość wody i duś na małym ogniu.

  3. Odetnij końce szparagów i pokrój je na mniejsze kawałki. W misce lekko ubij jajka i dodaj do nich sery, szparagi, przestudzony szpinak oraz przyprawy. Dokładnie wymieszaj.

  4. Farsz przełóż na spód z ciasta. Całość piecz 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni.

  5. Gotową tartę pokrój w trójkątne kawałki.