Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

5 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tatar z łososia w towarzystwie ogóra gruntowego w musztardowo-miodowej salsie.

Składniki

400 g Łosoś
2 szt. Ogórki gruntowe
100 ml Sos sojowy
1 szczypta Tymianek
1 szt. Rozmaryn
1,5 łyżeczka Musztarda Dijon
1,5 łyżeczka Miód
4 łyżeczka Jogurt naturalny
1/3 szt. Cytryna

Opis wykonania

1. Łososia kroimy w dość drobną kostkę, dodajemy do niego sos sojowy, sok z cytryny oraz zioła. Wszystko razem mieszamy. 2. Ogórki gruntowe kroimy w kostkę. Dodajemy do nich musztardę i miód. Wszystko razem mieszamy. 3. Łososia formujemy w ringu, filiżance, bądź ręcznie i wykładamy na talerz. Na wierzch każdej porcji kładziemy łyżeczkę jogurtu naturalnego, oraz wykładamy obok ,,sałatkę'' ogórkową. GOTOWE !!! :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Nastassia Mamaieva
Idealna przystawka na imprezę urodzinową 😊
lukas.kar
Pyszny tatar, pokochałem kanapki z tym dodatkiem. Polecam!
damdlani
Proste, a dobre. Żona zawsze chcę więcej zieleniny, więc u mnie zamiast ogórka akompaniament liści i suszonych pomidorów.