Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Tofu ze szpinakiem i ryżem basmati

Opis wykonania

Dania wegetariańskie są zdrowe i bardzo smaczne. Wypróbuj tofu ze świeżym szpinakiem i ryżem basmati.

  1. Umyty szpinak dusimy z wodą – w garnku, pod pokrywka aż będzie miękki (około 5 – 7 minut).
  2. W międzyczasie wszystkie składniki pasty ucieramy w moździerzu lub miksujemy w małym blenderze.
  3. Na oleju ryżowym podsmażamy pomidory z pastą i woda odsączoną z ugotowanego szpinaku.
  4. Po około 10 minutach, kiedy pomidory utworzą sos, dodajemy tofu i po chwili drobno poszatkowany, ugotowany szpinak.
  5. Całość mieszamy z mlekiem kokosowym.
  6. Próbujemy i ewentualnie dodajemy sól do smaku.
  7. Podajemy z ugotowanym ryżem, najlepiej Basmati.

Bosch do kuchni