Tortilla z kaczką i botwinką

4 porcje
35 min
Łatwe
Składniki
Tortilla z kaczką i botwinką
Tortilla z kaczką i botwinką
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Filet z kaczki oprószyć solą oraz pieprzem, a skórę naciąć, następnie usmażyć, najpierw po stronie skóry, aby ją wytopić, wtedy będzie chrupiąca. Mięso odstawić do wystudzenia i pokroić w plastry. Botwinkę umyć i posiekać, dusić na tłuszczy z kaczki pod przykryciem, aż zmięknie, doprawić solą i pieprzem. Wystudzoną połączyć z majonezem i pieprzem czosnkowym. Rukolę umyć i osuszyć, a rzodkiewki i ogórka pokroić w plasterki. Tortillę rozgrzać na suchej patelni, a następnie posmarować sosem botwinkowym, posypać rukolą, dodać kaczkę, rzodkiewkę, ogórka i wszystko zwinąć w rollo. Smacznego!
Komentarze