Tosty z mozzarellą
![Tosty z mozzarellą](https://akademiasmaku.pl/storage/7344/conversions/tosty-z-mozzarella-4512-single.webp)
4 porcje
20 min
Łatwe
4.5 (Ilość ocen: 4)
Składniki
Wartości odżywcze
Tosty z mozzarellą
Tosty z mozzarellą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8716/conversions/C2X4s1Fpp5LDrs-thumb.webp)
Jajko wymieszaj z łyżką mleka, dodaj sól i pieprz.
Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a ser mozzarella w plastry.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8717/conversions/NoupRXTGJrQQQk-thumb.webp)
W masie jajecznej zanurz kromki chleba z obu stron, lekko przy tym je przyciskając, aby wchłonęły jak najwięcej do środka.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8718/conversions/E3HD1NVxT7zf6f-thumb.webp)
Tosty smaż na średniej mocy płyty grzewczej, na patelni z masłem (najlepiej użyć klarowanego), do czasu aż pięknie się zrumienią, a następnie przewróć na drugą stronę, nałóż plasterek sera i pokrojone pomidory.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8719/conversions/WnPmlx8xyYGqFJ-thumb.webp)
Podawaj posypane świeżymi ziołami.
Komentarze