Tosty z mozzarellą
4 porcje
20 min
Łatwe
4.6 (Ilość ocen: 5)
Składniki
Wartości odżywcze
Tosty z mozzarellą
Tosty z mozzarellą
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Jajko wymieszaj z łyżką mleka, dodaj sól i pieprz.
Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, a ser mozzarella w plastry.
W masie jajecznej zanurz kromki chleba z obu stron, lekko przy tym je przyciskając, aby wchłonęły jak najwięcej do środka.
Porada
Jak dobrać odpowiednią moc smażenia? Skorzystaj z systemu wyboru potraw PerfectChef w płytach indukcyjnych marki Bosch, który pomoże Ci dobrać najlepsze ustawienia mocy pól grzewczych.
Tosty smaż na średniej mocy płyty grzewczej, na patelni z masłem (najlepiej użyć klarowanego), do czasu aż pięknie się zrumienią, a następnie przewróć na drugą stronę, nałóż plasterek sera i pokrojone pomidory.
Podawaj posypane świeżymi ziołami.
Komentarze