Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Warzywa z patelni z sałatką na rucoli Marka Białoruskiego

Warzywa z patelni z sałatką na rucoli Marka Białoruskiego
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Czasem najprostsze połączenia mogą zagwarantować wspaniały posiłek. Tak jest w przypadku propozycji Pana Marka, warto spróbować! :)

Składniki

3 szt. Ziemniaki
1 szt. Cebula
1 szt. Bakłażan
2 szt. Marchew
200 g Pieczarki
1 szt. Papryka
3 łyżka Olej do smażenia
150 g Pomidory koktajlowe
100 g Rucola
3 łyżka Oliwa
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz

Opis wykonania

  1. Warzywa pokrój w swoje ulubione kształty.
  2. Na patelnii rozgrzej niewielką ilość oliwy.
  3. Na rozgrzanym oleju rozłóz kawałki warzyw i smaż do momentu aż staną się miekkie.
  4. Usmażone warzywa połóż na ręczniku kuchennym by pozbawić je nadmiaru tłuszczu.
  5. Dopraw swoimi ulubionymi przyprawami.
  6. W międzyczasie umyj rucolę oraz pomidory, wymieszkaj je w osobnej misie z odrobiną oliwy.
  7. Sałatkę z rucoli podawaj wspólnie z usmażonymi wczesniej warzywami.

Smacznego!

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych