20 min P0DT0H20M0S P0DT0H20M0S Łatwe dla 4 osób Akademia Smaku Do tej potrawy użyjesz Płyty grzewcze Drukuj lub pobierz PDF Nie wygaszaj ekranu Udostępnij Tweet Pin it
Opis wykonania Czasem najprostsze połączenia mogą zagwarantować wspaniały posiłek. Tak jest w przypadku propozycji Pana Marka, warto spróbować! :) Warzywa pokrój w swoje ulubione kształty. Na patelnii rozgrzej niewielką ilość oliwy. Na rozgrzanym oleju rozłóz kawałki warzyw i smaż do momentu aż staną się miekkie. Usmażone warzywa połóż na ręczniku kuchennym by pozbawić je nadmiaru tłuszczu. Dopraw swoimi ulubionymi przyprawami. W międzyczasie umyj rucolę oraz pomidory, wymieszkaj je w osobnej misie z odrobiną oliwy. Sałatkę z rucoli podawaj wspólnie z usmażonymi wczesniej warzywami. Smacznego!