Warzywa z patelni z sałatką na rucoli Marka Białoruskiego
4 porcje
20 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Czasem najprostsze połączenia mogą zagwarantować wspaniały posiłek.
Tak jest w przypadku propozycji Pana Marka, warto spróbować! :)
Składniki
3 szt. Ziemniaki
1 szt. Cebula
1 szt. Bakłażan
2 szt. Marchew
200 g Pieczarki
1 szt. Papryka
3 łyżka Olej do smażenia
150 g Pomidory koktajlowe
100 g Rucola
3 łyżka Oliwa
1 szczypta Sól
1 szczypta Pieprz
Warzywa z patelni z sałatką na rucoli Marka Białoruskiego
Warzywa z patelni z sałatką na rucoli Marka Białoruskiego
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
- Warzywa pokrój w swoje ulubione kształty.
- Na patelnii rozgrzej niewielką ilość oliwy.
- Na rozgrzanym oleju rozłóz kawałki warzyw i smaż do momentu aż staną się miekkie.
- Usmażone warzywa połóż na ręczniku kuchennym by pozbawić je nadmiaru tłuszczu.
- Dopraw swoimi ulubionymi przyprawami.
- W międzyczasie umyj rucolę oraz pomidory, wymieszkaj je w osobnej misie z odrobiną oliwy.
- Sałatkę z rucoli podawaj wspólnie z usmażonymi wczesniej warzywami.
Smacznego!
Komentarze