Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wędzona pierś z gęsi z sorbetem z buraka i gorzkiej czekolady z pomarańczami

Opis wykonania

Wędzona pierś z gęsi z buraczanym sorbetem i czekoladą z pomarańczami,

1

Pierś z gęsi pokrój w cienkie plastry, obierz szalotkę i podsmaż przekrojoną stroną na rozgrzanej patelni, a następnie upiecz w piekarniku.

2

Wyciśnij sok z buraka w sokowirówce, zagotuj go z gwiazdką anyżu i wystudź.

3

Przelej do sorbetiery i włóż do lodówki.

4

Do zmrożonego sorbetu dodaj startą czekoladę.

5

Szalotkę podsmaż na maśle, dodaj odciśnięty szpinak, dopraw do smaku.

6

Kaszę jęczmienną pęczak ugotuj na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem tymianku.

7

Wystudź i podsmaż na patelni, aż stanie się chrupka.

8

Na środku talerza ułóż szpinak, a na nim plastry gęsi. Na plastrach połóż sorbet i posyp całość chrupiącą kaszą.