


Wędzona pierś z gęsi z buraczanym sorbetem i czekoladą z pomarańczami,
Pierś z gęsi pokrój w cienkie plastry, obierz szalotkę i podsmaż przekrojoną stroną na rozgrzanej patelni, a następnie upiecz w piekarniku.
Wyciśnij sok z buraka w sokowirówce, zagotuj go z gwiazdką anyżu i wystudź.
Przelej do sorbetiery i włóż do lodówki.
Do zmrożonego sorbetu dodaj startą czekoladę.
Szalotkę podsmaż na maśle, dodaj odciśnięty szpinak, dopraw do smaku.
Kaszę jęczmienną pęczak ugotuj na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem tymianku.
Wystudź i podsmaż na patelni, aż stanie się chrupka.
Na środku talerza ułóż szpinak, a na nim plastry gęsi. Na plastrach połóż sorbet i posyp całość chrupiącą kaszą.