Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wędzona pierś z gęsi z sorbetem z buraka i gorzkiej czekolady z pomarańczami

Opis wykonania

Wędzona pierś z gęsi z buraczanym sorbetem i czekoladą z pomarańczami,

  1. Pierś z gęsi pokrój w cienkie plastry, obierz szalotkę i podsmaż przekrojoną stroną na rozgrzanej patelni, a następnie upiecz w piekarniku.

  2. Wyciśnij sok z buraka w sokowirówce, zagotuj go z gwiazdką anyżu i wystudź.

  3. Przelej do sorbetiery i włóż do lodówki.

  4. Do zmrożonego sorbetu dodaj startą czekoladę.

  5. Szalotkę podsmaż na maśle, dodaj odciśnięty szpinak, dopraw do smaku.

  6. Kaszę jęczmienną pęczak ugotuj na sypko w osolonej wodzie z dodatkiem tymianku.

  7. Wystudź i podsmaż na patelni, aż stanie się chrupka.

  8. Na środku talerza ułóż szpinak, a na nim plastry gęsi. Na plastrach połóż sorbet i posyp całość chrupiącą kaszą.