Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wegańska zupa pho

Opis wykonania

Rozgrzewający i aromatyczny orientalny bulion z makaronem konjac

1. Do nagrzanego do 220 stopni piekarnika wstawiamy na 15 minut obrane i posmarowane olejem warzywa ( 4 szt marchewki, pietruszka, cebula, seler, galangal). 2. Przypieczone warzywa zalewamy wodą. Dodajemy anyż, kumin, goździki, czosnek,cynamon,kolendrę, ostrą papryczkę ( połowa) . Na małym ogniu gotujemy około 4 godzin. Po tym czasie odcedzamy wywar. 3. Do wywaru stopniowo dodajemy i próbujemy sól, brązowy cukier i sos sojowy. 4. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją. 5. Fasolkę edamame gotujemy w osolonej wodzie, Wyjmujemy nasiona ze strąków. 6. Do miski nakładamy makaron. Nalewamy bulion. Dodajemy paski surowej marchewki, wycięte przy pomocy obieraczki do warzyw i fasolkę edamame. Posypujemy liśćmi mięty. liśćmi curry, pokrojoną dymką, kolendrą, pokrojoną ostrą czerwoną papryczkę i czerwonym pieprzem, Smacznego. To idealna opcja na wynos, bo wystarczy zapakować składniki z punktu 6, a w pracy tylko podgrzać bulion i mamy super zdrowy, aromatyczny rozgrzewający posiłek.
Tomek Lach