Wegańskie flaki z boczniaków
4 porcje
60 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wegańskie flaki z boczniaków
Wegańskie flaki z boczniaków
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Boczniaki delikatnie oczyszczamy i rwiemy na małe części wzdłuż kapeluszy.
Marchew, korzeń pietruszki i seler trzemy za pomocą przystawki do robota kuchennego, na dużych oczkach.
Cebulę siekamy drobno.
Porada
Masz ochotę na surówkę z marchewki, ale przeraża Cię perspektywa jej przygotowania? Tarcze o różnych oczkach do tarcia warzyw w robocie kuchennym MUM marki Bosch zrobią to za Ciebie!
Na rozgrzanej oliwie przesmażamy w wysokim garnku boczniaki, starte warzywa oraz przyprawy. Smażymy do lekkiego zarumienienia i zmięknięcia.
Zalewamy całość wodą, zmniejszamy moc płyty grzewczej i gotujemy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Komentarze