Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wegańskie flaki z boczniaków

Opis wykonania

Jeśli szukasz tradycyjnych przepisów w wersji bez mięsa, zdecydowanie ten przepis jest dla Ciebie. Przekonaj się, jak sprawnie można przygotować aromatyczne flaki z boczniaków, pełne finezji i smaku.

baner reklamowy maszynki do mielenia
Wegańskie flaki z boczniaków - krok 1

Boczniaki delikatnie oczyszczamy i rwiemy na małe części wzdłuż kapeluszy.

Wegańskie flaki z boczniaków - krok 2

Marchew, korzeń pietruszki i seler trzemy za pomocą przystawki do robota kuchennego, na dużych oczkach.

Cebulę siekamy drobno.

Wegańskie flaki z boczniaków - krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmażamy w wysokim garnku boczniaki, starte warzywa oraz przyprawy. Smażymy do lekkiego zarumienienia i zmięknięcia.

Zalewamy całość wodą, zmniejszamy ogień i gotujemy ok. 30 minut. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.