Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Placki z ziemniaków z boczniakami, jogurtem naturalnym i siekaną natką.

Składniki

ziemniaki
oliwa
czosnek
rozmaryn
czarny pieprz
sól
300 g kiszonej kapusty
cebula
1/2 szklanka żurku
olej do smażenia
jogurt naturalny
boczniaki
natka

Opis wykonania

  1. Ziemniaki porządnie myję. W naczyniu żaroodpornym układam ziemniaki na grubej warstwie soli i dodaję 3 zgniecione pięścią ząbki czosnku i gałązki rozmarynu.
  2. Gdy ziemniaki są upieczone, zdejmuję z nich skórkę, miażdżę widelcem i łączę z odsączoną, posiekaną i podsmażoną kapustą, cebulą, doprawiam solą i pieprzem.
  3. Na rozgrzanej patelni z olejem smażę placki.
  4. Boczniaki grilluje na patelni. Jogurt przelewam do miseczki, natkę siekam drobno i dodaję do jogurtu.
  5. Placki podaję z boczniakami, jogurtem naturalnym i siekaną natką.

TIP

Aby na dłużej zachować świeżość ciętych ziół- owijam je w ręcznik papierowy i skrapiam wodą. Taki wilgotny pakunek przechowuję w lodówce.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych