Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wegańskie placki

Opis wykonania

Placki z ziemniaków z boczniakami, jogurtem naturalnym i siekaną natką.

  1. Ziemniaki porządnie myję. W naczyniu żaroodpornym układam ziemniaki na grubej warstwie soli i dodaję 3 zgniecione pięścią ząbki czosnku i gałązki rozmarynu.

  2. Gdy ziemniaki są upieczone, zdejmuję z nich skórkę, miażdżę widelcem i łączę z odsączoną, posiekaną i podsmażoną kapustą, cebulą, doprawiam solą i pieprzem.

  3. Na rozgrzanej patelni z olejem smażę placki.

  4. Boczniaki grilluje na patelni. Jogurt przelewam do miseczki, natkę siekam drobno i dodaję do jogurtu.

  5. Placki podaję z boczniakami, jogurtem naturalnym i siekaną natką.

TIP



Aby na dłużej zachować świeżość ciętych ziół- owijam je w ręcznik papierowy i skrapiam wodą. Taki wilgotny pakunek przechowuję w lodówce.