Wiejski krem z ziemniaka
6 porcje
75 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 2)
Świetny krem z ziemniaka może sporządzić każdy ! :) Jest idealny na przystawkę bądź też obiad jako super smaczne danie !
Składniki
1 l Bulion mięsny/warzywny
500 g Ziemniaki
3 szt. Pietruszka
1 szt. Pęczek szczypiorku
3 szt. Kiełbasa podsuszana
Sól
Świeżo mielony pieprz
1 szczypta Chilli (płatki)
2 szczypta Majeranek
Wiejski krem z ziemniaka
Wiejski krem z ziemniaka
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Warzywa obieramy, kroimy w talarki i wrzucamy do bulionu. Gotujemy. Doprawiamy do smaku pod koniec gotowania. Całość blendujemy na gładki krem. Kiełbasę kroimy również w talarki i podsmażamy na suchej patelni do momentu aż się zrumieni. Szczypiorek siekamy na drobno.
Przed podaniem kremu ziemniaczanego nakładamy na wierzch dodatki, możemy też ją pokropić lekko tłuszczem który się wytworzył podczas smażenia z kiełbasy ale to nie konieczne :) lekko posypujemy świeżo mielonym pieprzem i zajadamy ! Smacznego :)
Komentarze