Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

6 porcje

Czas wykonywania

75 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Ilość ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Świetny krem z ziemniaka może sporządzić każdy ! :) Jest idealny na przystawkę bądź też obiad jako super smaczne danie !

Składniki

1 l Bulion mięsny/warzywny
500 g Ziemniaki
3 szt. Pietruszka
1 szt. Pęczek szczypiorku
3 szt. Kiełbasa podsuszana
Sól
Świeżo mielony pieprz
1 szczypta Chilli (płatki)
2 szczypta Majeranek

Opis wykonania

Warzywa obieramy, kroimy w talarki i wrzucamy do bulionu. Gotujemy. Doprawiamy do smaku pod koniec gotowania. Całość blendujemy na gładki krem. Kiełbasę kroimy również w talarki i podsmażamy na suchej patelni do momentu aż się zrumieni. Szczypiorek siekamy na drobno. Przed podaniem kremu ziemniaczanego nakładamy na wierzch dodatki, możemy też ją pokropić lekko tłuszczem który się wytworzył podczas smażenia z kiełbasy ale to nie konieczne :) lekko posypujemy świeżo mielonym pieprzem i zajadamy ! Smacznego :)
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Ilość ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
MiszelPiszel
Zupa prosta i szybka do zrobienia, a smak jest na pewno wspaniały.
MiszelPiszel
Pyszna zupa!
Monka
Polecam w mroźne dni na rozgrzanie
Radosław
Jestem ciekaw tego przepisu