Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mini lasagne w kubeczkach z ciasta WonTon.

Składniki

ciasto WonTon
250 g mięso mielone z indyka
1 szt. cebula
czosnek
3 szt. pomidory
125 g ser ricotta
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 łyżka natka pietruszki
1 łyżka bazylia
1-2 łyżka passata pomidorowa

Opis wykonania

1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy mięso mielone. Następnie dodajemy pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę oraz 1-2 łyżki passaty. Doprawiamy do smaku solą, bazylią i pieprzem. 2. Blaszkę na muffinki smarujemy resztą oliwy i do każdego otworu nakładamy 1-2 arkusze ciasta WonTon, tak aby utworzyły kubeczki. 3. Na dno każdego koszyczka nakładamy po łyżce sera ricotta, a następnie po łyżce lasagne. 4. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C i pieczemy ok. 25 minut. Jeszcze ciepłe babeczki posypujemy natką pietruszki. Smacznego.

Porada Szefa

Co zrobić, żeby olej nie pryskał podczas smażenia?

Podczas smażenia tłuszcz często pryska na wszystkie strony, brudząc kuchenkę, blat i ubranie. Dowiedz się co zrobić żeby olej nie pryskał podczas smażenia.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Liczba ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych