Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

2 porcje

Czas wykonywania

30 min

Poziom trudności

Łatwe


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Mini lasagne w kubeczkach z ciasta WonTon.

Składniki

ciasto WonTon
250 g mięso mielone z indyka
1 szt. cebula
czosnek
3 szt. pomidory
125 g ser ricotta
2 łyżka oliwa z oliwek
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 łyżka natka pietruszki
1 łyżka bazylia
1-2 łyżka passata pomidorowa

Opis wykonania

1. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodajemy mięso mielone. Następnie dodajemy pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę oraz 1-2 łyżki passaty. Doprawiamy do smaku solą, bazylią i pieprzem. 2. Blaszkę na muffinki smarujemy resztą oliwy i do każdego otworu nakładamy 1-2 arkusze ciasta WonTon, tak aby utworzyły kubeczki. 3. Na dno każdego koszyczka nakładamy po łyżce sera ricotta, a następnie po łyżce lasagne. 4. Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C i pieczemy ok. 25 minut. Jeszcze ciepłe babeczki posypujemy natką pietruszki. Smacznego.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych