Wołowina pieczona w jarzynach i ziołach
![Wołowina pieczona w jarzynach i ziołach](https://akademiasmaku.pl/storage/7217/conversions/wolowina-pieczona-w-jarzynach-i-ziolach-4385-single.webp)
4 porcje
45 min
Średnie
Składniki
Wołowina pieczona w jarzynach i ziołach
Wołowina pieczona w jarzynach i ziołach
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8251/conversions/EDpKWu24jZip8J-thumb.webp)
Włoszczyznę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w misce. Rostbef oczyszczamy z błon i obsmażamy z jednej strony na rumiany kolor, następnie schładzamy.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8252/conversions/7ny1sl3zc37Lbw-thumb.webp)
Na stole układamy folię aluminiową. Na folii układamy mięso dokładnie obtoczone w marynacie ziołowo-warzywnej. Zawijamy szczelnie w folię aluminiową i odstawiamy na 24–48 h do lodówki.
Porada
Soczysta pieczeń jest na wyciągnięcie ręki! Termosonda PerfectRoast w piekarnikach marki Bosch mierzy temperaturę w kilku miejscach pieczonego mięsa i kontroluje intensywność grzania, tak żebyś miał pewność, że Twoja pieczeń będzie perfekcyjna.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8253/conversions/uai3c1RR0MJF71-thumb.webp)
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 250°C i pieczemy przez 10 minut. Zmniejszamy temperaturę do 140°C i pieczemy tak, żeby w środku temperatura wynosiła 54°C (mięso będzie różowe) – aby osiągnąć zalecaną temperaturę zastosuj PerfectRoast.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/8254/conversions/0JqSHxfWm37qYY-thumb.webp)
Podajemy na zimno lub gorąco, pokrojony w cienkie plastry.
Komentarze