Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wołowina pieczona w jarzynach i ziołach

Opis wykonania

Szukasz pomysłu na wykwintny obiad lub kolację? Wypróbuj wołowinę pieczoną w jarzynach i ziołach!

Wołowina pieczona w jarzynach i ziołach - krok 1

Włoszczyznę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w misce. Rostbef oczyszczamy z błon i obsmażamy z jednej strony na rumiany kolor, następnie schładzamy.
 

Wołowina pieczona w jarzynach i ziołach - krok 2

Na stole układamy folię aluminiową. Na folii układamy mięso dokładnie obtoczone w marynacie ziołowo-warzywnej. Zawijamy szczelnie w folię aluminiową i odstawiamy na 24-48 h do lodówki.
 

Wołowina pieczona w jarzynach i ziołach - krok 3

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 250°C i pieczemy przez 10 minut. Zmniejszamy temperaturę do 140°C i pieczemy tak, żeby w środku temperatura wynosiła 54°C (mięso będzie różowe) - aby osiągnąć zalecaną temperaturę zastosuj PerfectRoast.
 

Wołowina pieczona w jarzynach i ziołach - krok 4

Podajemy na zimno lub gorąco, pokrojony w cienkie plastry.