


Szukasz pomysłu na wykwintny obiad lub kolację? Wypróbuj wołowinę pieczoną w jarzynach i ziołach!
Włoszczyznę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w misce. Rostbef oczyszczamy z błon i obsmażamy z jednej strony na rumiany kolor, następnie schładzamy.
Na stole układamy folię aluminiową. Na folii układamy mięso dokładnie obtoczone w marynacie ziołowo-warzywnej. Zawijamy szczelnie w folię aluminiową i odstawiamy na 24–48 h do lodówki.
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 250°C i pieczemy przez 10 minut. Zmniejszamy temperaturę do 140°C i pieczemy tak, żeby w środku temperatura wynosiła 54°C (mięso będzie różowe) – aby osiągnąć zalecaną temperaturę zastosuj PerfectRoast.
Podajemy na zimno lub gorąco, pokrojony w cienkie plastry.