Wołowina z ananasem

3 porcje
120 min
Średnie
Składniki
Wołowina z ananasem
Wołowina z ananasem
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Opłukane mięso pokroić na drobne kawałki.W misce zrobić marynatę z 1 łyżki mąki pszennej i 1 ziemniaczanej,3 łyżek wina i 0,5 łyżeczki soli.Włożyć do niej mięso wymieszać i odstawić na 2 godz.Na rozgrzany olej na patelni wyłożyć kawałki mięsa i podsmażyć.Dodać rozgnieciony czosnek oraz wlać zalewę z ananasa.Dusić wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa tak 1,5 godz. mieszając od czasu do czasu.Gdy będzie już dość miękkie dołożyć pokrojonego ananasa w kostkę i doprawić sosem sojowym i koncentratem pomidorowym.Podawać z dowolnym ryżem.Smacznego.
Komentarze