Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Super połączenie wołowiny i ananasa w sosie.

Składniki

0,5 kg wołowina bez kości
1 szt. ananas z puszki
2 łyżka koncentrat pomidorowy
3-4 szt. zabki czosnku
5 łyżka sos sojowy
1 łyżka mąka ziemniaczana
1 łyżka mąka pszenna
3 łyżka wino czerwone wytrawne

Opis wykonania

Opłukane mięso pokroić na drobne kawałki.W misce zrobić marynatę z 1 łyżki mąki pszennej i 1 ziemniaczanej,3 łyżek wina i 0,5 łyżeczki soli.Włożyć do niej mięso wymieszać i odstawić na 2 godz.Na rozgrzany olej na patelni wyłożyć kawałki mięsa i podsmażyć.Dodać rozgnieciony czosnek oraz wlać zalewę z ananasa.Dusić wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa tak 1,5 godz. mieszając od czasu do czasu.Gdy będzie już dość miękkie dołożyć pokrojonego ananasa w kostkę i doprawić sosem sojowym i koncentratem pomidorowym.Podawać z dowolnym ryżem.Smacznego.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych