Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

120 min

Poziom trudności

Średnie


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Super połączenie wołowiny i ananasa w sosie.

Składniki

0,5 kg wołowina bez kości
1 szt. ananas z puszki
2 łyżka koncentrat pomidorowy
3-4 szt. zabki czosnku
5 łyżka sos sojowy
1 łyżka mąka ziemniaczana
1 łyżka mąka pszenna
3 łyżka wino czerwone wytrawne

Opis wykonania

Opłukane mięso pokroić na drobne kawałki.W misce zrobić marynatę z 1 łyżki mąki pszennej i 1 ziemniaczanej,3 łyżek wina i 0,5 łyżeczki soli.Włożyć do niej mięso wymieszać i odstawić na 2 godz.Na rozgrzany olej na patelni wyłożyć kawałki mięsa i podsmażyć.Dodać rozgnieciony czosnek oraz wlać zalewę z ananasa.Dusić wszystko pod przykryciem do miękkości mięsa tak 1,5 godz. mieszając od czasu do czasu.Gdy będzie już dość miękkie dołożyć pokrojonego ananasa w kostkę i doprawić sosem sojowym i koncentratem pomidorowym.Podawać z dowolnym ryżem.Smacznego.

Porada Szefa

Jak szybko zamarynować mięso?

Zdarzyło Ci się zapomnieć zamarynować mięso? Wiadomo, marynowanie to nieraz długotrwały proces. Nie martw się, jest na to sprytny sposób, który znacznie skróci proces marynowania.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych