Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Wyrolowana cukinia w czterech smakach

Wyrolowana cukinia w czterech smakach
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Cukinia faszerowana na cztery różne sposoby.

Składniki

Cukinia:
średnie cukinie (lub 4 małe)
kilka pomidorków koktajlowych
oliwa, kolorowy pieprz
Nadzienie 1:
śmietankowy serek kanapkowy
garść orzechów włoskich prażonych, poszatkowanych
6 łyżeczka chrzanu
cienkie plasterki chudej szynki wieprzowej (przekrojone na pół)
sól, pieprz
Nadzienie 2:
śmietankowy serek kanapkowy
pół świeżego ogórka
rzodkiewki
Nadzienie 3:
jajka (ugotowane na twardo)
2 łyżka majonezu dekoracyjnego
pęczek szczypiorku
sól, pieprz
Nadzienie 4:
śmietankowy serek kanapkowy
pół pęczka kopru
plastry łososia wędzonego (jeśli będą grubsze, przekrojone na pół)

Opis wykonania

Cukinię umyj, ale nie obieraj. Pokrój na cienkie plastry (najlepiej obieraczką do jarzyn), odrzuć pierwszy i ostatni plaster (możesz je wykorzystać do dekoracji). Skrop plastry oliwą, oprósz solą i pieprzem.

Usmaż na patelni grillowej lub normalnej do lekkiego zrumienienia, ewentualnie ułóż na blaszce do pieczenia i piecz 5-6 minut w rozgrzanym piekarniku. 1-2 plasterki cukinii posmaruj nadzieniem i zroluj.

Jeśli w nadzieniu znajduje się szynka lub łosoś, na plastrach cukinii najpierw połóż szynkę lub łososia, a następnie posmaruj pastą. Udekoruj szczypiorkiem, pomidorkami koktajlowymi, pieprzem i skórką cukinii.

Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych