Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Wytrawna tarta z warzywami

Opis wykonania

Tatry na słono podajemy z ulubionym sosem. Możemy zjeść je na obiad lub kolację.

Na stolicy mieszkam dwa rodzaje mąki,dodaję sól,masło i wodę szybko zagniatam ciasto.Tortownice smaruję masłem i wylepiam ciastem następnie wkładam do lodówki na 1 godzinę. Pora umyłam pokroiłam na kawałki, marchewkę oczyściłam pokroiłam w krążki,paprykę pokroiłam w paseczki. Na patelnię wlałam olej rzepakowy na którym podsmażyłam warzywa marchewkę, por,paprykę i groszek,dodałam pokrojony drobno czosnek. Magii chwilę. Doprawiłam do smaku ziołami, gałką, ,pieprzem Ciasto ponakłuwałam i piekłam około 10 minut w 200 stopniach. na ciasto wyłożyłam masę warzywną i piekłam jeszcze około 20 minut. Ser starłam na tarce na dużych oczkach. Do miski włożyłam ser, śmietanę i jajka wszystko dokładnie wymieszałam i piekłam jeszcze 10 minut.

Bosch do kuchni