Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Poziom trudności

Średnie

Ocena

4 (Ilość ocen: 1)


Do tej potrawy użyjesz:
Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Tatry na słono podajemy z ulubionym sosem. Możemy zjeść je na obiad lub kolację.

Składniki

100 g mąka krupczatka
100 g mąka razowa
100 g masło
1 szczypta soł
2 łyżka woda
2 szt. marchewka
2 szt. jajka
150 g zielony groszek
2 szt. por
100 g ser zółty
250 ml śmietana
1 szt. papryka żółta
2 łyżka olej rzepakowy
1 szczypta pieprz sól do smkau
1 łyżeczka oregano
1 łyżka tymianek
1 szczypta gałka muszkatałowa
1 szt. czosnek
1 łyżka masło

Opis wykonania

Na stolicy mieszkam dwa rodzaje mąki,dodaję sól,masło i wodę szybko zagniatam ciasto.Tortownice smaruję masłem i wylepiam ciastem następnie wkładam do lodówki na 1 godzinę. Pora umyłam pokroiłam na kawałki, marchewkę oczyściłam pokroiłam w krążki,paprykę pokroiłam w paseczki. Na patelnię wlałam olej rzepakowy na którym podsmażyłam warzywa marchewkę, por,paprykę i groszek,dodałam pokrojony drobno czosnek. Magii chwilę. Doprawiłam do smaku ziołami, gałką, ,pieprzem Ciasto ponakłuwałam i piekłam około 10 minut w 200 stopniach. na ciasto wyłożyłam masę warzywną i piekłam jeszcze około 20 minut. Ser starłam na tarce na dużych oczkach. Do miski włożyłam ser, śmietanę i jajka wszystko dokładnie wymieszałam i piekłam jeszcze 10 minut.

Oceń przepis
Średnia ocen: 4, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych