Wytrawna tarta z warzywami
4 porcje
Średnie
4 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wytrawna tarta z warzywami
Wytrawna tarta z warzywami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na stolicy mieszkam dwa rodzaje mąki,dodaję sól,masło i wodę szybko zagniatam ciasto.Tortownice smaruję masłem i wylepiam ciastem następnie wkładam do lodówki na 1 godzinę. Pora umyłam pokroiłam na kawałki, marchewkę oczyściłam pokroiłam w krążki,paprykę pokroiłam w paseczki. Na patelnię wlałam olej rzepakowy na którym podsmażyłam warzywa marchewkę, por,paprykę i groszek,dodałam pokrojony drobno czosnek. Magii chwilę. Doprawiłam do smaku ziołami, gałką, ,pieprzem Ciasto ponakłuwałam i piekłam około 10 minut w 200 stopniach. na ciasto wyłożyłam masę warzywną i piekłam jeszcze około 20 minut. Ser starłam na tarce na dużych oczkach. Do miski włożyłam ser, śmietanę i jajka wszystko dokładnie wymieszałam i piekłam jeszcze 10 minut.
Komentarze