Wytrawne muffiny z grzybami
![Wytrawne muffiny z grzybami](https://akademiasmaku.pl/storage/7836/conversions/wytrawne-muffiny-z-grzybami-5018-single.webp)
12 porcje
25 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wytrawne muffiny z grzybami
Wytrawne muffiny z grzybami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/10028/conversions/nzkW15ms2osZg9-thumb.webp)
Grzyby pokrój w cienkie plastry, cebulę posiekaj w drobną kostkę. Oba składniki podsmaż na patelni z łyżką oliwy do czasu, aż zmiękną i lekko się przyrumienią.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/10029/conversions/JXhFpHrnY1mlfC-thumb.webp)
W foremkach do pieczenia muffinek umieść połowę porcji smażonych grzybów.
Następnie nałóż do foremek pokrojony dość drobno szpinak i pokrojony w kostkę ser.
Na samej górze ułóż pozostałą część grzybów.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/10030/conversions/4p6PoJSZ1Gpx66-thumb.webp)
Następnie do dużej miski rozbij wszystkie jajka, dopraw solą i pieprzem do smaku, i ubij lekko z pomocą blendera z końcówką do ubijania.
Następnie do masy jajecznej dodaj mąkę, musztardę i mleko, i jeszcze raz zmiksuj przez kilkadziesiąt sekund aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
![4](https://akademiasmaku.pl/storage/10031/conversions/D4GCm8DJDDqcAI-thumb.webp)
Tak przygotowaną masę przełóż do foremek, aby każda foremka była prawie w całości wypełniona.
Muffiny z grzybami piecz przez 30 minut w piekarniku z funkcją termoobiegu rozgrzanym do temperatury 160°C.
![5](https://akademiasmaku.pl/storage/10032/conversions/rRmvgpHjcEaPIw-thumb.webp)
Gotowe muffiny podawaj posypane zieloną cebulką, w towarzystwie ulubionych dipów i sosów.
Komentarze