Wytrawne muffiny z grzybami
12 porcje
25 min
Średnie
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Wytrawne muffiny z grzybami
Wytrawne muffiny z grzybami
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Grzyby pokrój w cienkie plastry, cebulę posiekaj w drobną kostkę. Oba składniki podsmaż na patelni z łyżką oliwy do czasu, aż zmiękną i lekko się przyrumienią.
W foremkach do pieczenia muffinek umieść połowę porcji smażonych grzybów.
Następnie nałóż do foremek pokrojony dość drobno szpinak i pokrojony w kostkę ser.
Na samej górze ułóż pozostałą część grzybów.
Porada
Jak ustawić temperaturę, rodzaj grzania i czas pieczenia? Już nie musisz się nad tym zastanawiać. System PerfectChef w piekarnikach marki Bosch wyręczy Cię w główkowaniu.
Następnie do dużej miski rozbij wszystkie jajka, dopraw solą i pieprzem do smaku, i ubij lekko z pomocą blendera z końcówką do ubijania.
Następnie do masy jajecznej dodaj mąkę, musztardę i mleko, i jeszcze raz zmiksuj przez kilkadziesiąt sekund aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
Tak przygotowaną masę przełóż do foremek, aby każda foremka była prawie w całości wypełniona.
Muffiny z grzybami piecz przez 30 minut w piekarniku z funkcją termoobiegu rozgrzanym do temperatury 160°C.
Gotowe muffiny podawaj posypane zieloną cebulką, w towarzystwie ulubionych dipów i sosów.
Komentarze