Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Zapiekane muszle z cukinią , papryką i mozzarellą.

Opis wykonania

Wyjątkowo smaczna przekąska , lekko chrupiąca z delikatną nutą wędzonego boczku.

baner reklamowy maszynki do mielenia Cukinię oraz papryki kroimy w drobna kostkę. Boczek kroimy w drobną kostkę ,przesmażamy na oleju. Cebule obieramy i siekamy wrzucamy do boczku. Chwilę smażymy ,aż zrobi się szklista. Dokładamy cukinię , paprykę , po chwili bułkę tartą. Dusimy na średnim ogniu około 10 min , doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy , przelewamy zimną wodą, Muszle napełniamy farszem , układamy w naczyniu do zapiekania .posypujemy serem i podlewamy bulionem. Pieczemy około 15-20min w temp. 200 stopni. Posypujemy natką. Smacznego.