Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs

Zapiekane muszle z cukinią , papryką i mozzarellą.

Zapiekane muszle z cukinią , papryką i mozzarellą.
Ilośc porcji

3 porcje

Czas wykonywania

40 min

Poziom trudności

Łatwe

Ocena

1 (Ilość ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wyjątkowo smaczna przekąska , lekko chrupiąca z delikatną nutą wędzonego boczku.

Składniki

400 g makaron duże muszle
1 szt. cukinia
2 szt. papryka (dwa kolory)
10 dkg boczek wędzony
1 szt. cebula
4 łyżka bułka tarta
15 dkg ser Mozzarella tarty
1 szklanka bulion warzywny
2 łyżka posiakana natka pietruszki
sól
pieprz
3 łyżka olej

Opis wykonania

Cukinię oraz papryki kroimy w drobna kostkę. Boczek kroimy w drobną kostkę ,przesmażamy na oleju. Cebule obieramy i siekamy wrzucamy do boczku. Chwilę smażymy ,aż zrobi się szklista. Dokładamy cukinię , paprykę , po chwili bułkę tartą. Dusimy na średnim ogniu około 10 min , doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy , przelewamy zimną wodą, Muszle napełniamy farszem , układamy w naczyniu do zapiekania .posypujemy serem i podlewamy bulionem. Pieczemy około 15-20min w temp. 200 stopni. Posypujemy natką. Smacznego.
Oceń przepis
Średnia ocen: 1, Ilość ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Radosław
Ciekawa inspiracja