Przelicznik wartośći

Chce przeliczyć na

Złota zupa marchwiowa na mleku kokosowym

Opis wykonania

Złota zupa marchwiowa to danie zachwycające wieloma przenikającymi się smakami, gdzie każdy kolejny kęs może przynieść miłe zaskoczenie. Słodycz marchewki zostaje przełamana pikantnymi dodatkami - chili i imbirem oraz łagodnym i aromatycznym mlekiem kokosowym.

Złota zupa marchwiowa na mleku kokosowym - krok 1

Na rozgrzaną w garnku oliwę wrzuć posiekaną cebulę, czosnek, chili oraz imbir – smaż 2–3 minuty.

Marchew umyj, obierz i pokrój w plasterki, następnie dodaj do pozostałych składników. Dopraw kurkumą. Całość smaż na płycie grzewczej jeszcze przez 5 minut, mieszając co jakiś czas.

Złota zupa marchwiowa na mleku kokosowym - krok 2

Warzywa zalej gorącym bulionem i gotuj ok. 5 minut. Dodaj mleko kokosowe i gotuj przez około 15–20 minut, aż marchew będzie miękka.

Na koniec dodaj sok z pomarańczy. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Złota zupa marchwiowa na mleku kokosowym - krok 3

Zupę zmiksuj przy pomocy blendera na krem o gładkiej konsystencji.

Bosch do kuchni