Złota zupa marchwiowa na mleku kokosowym
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Złota zupa marchwiowa na mleku kokosowym
Złota zupa marchwiowa na mleku kokosowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Na rozgrzaną w garnku oliwę wrzuć posiekaną cebulę, czosnek, chili oraz imbir – smaż 2–3 minuty.
Marchew umyj, obierz i pokrój w plasterki, następnie dodaj do pozostałych składników. Dopraw kurkumą. Całość smaż na płycie grzewczej jeszcze przez 5 minut, mieszając co jakiś czas.
Warzywa zalej gorącym bulionem i gotuj ok. 5 minut. Dodaj mleko kokosowe i gotuj przez około 15–20 minut, aż marchew będzie miękka.
Na koniec dodaj sok z pomarańczy. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
Zupę zmiksuj przy pomocy blendera na krem o gładkiej konsystencji.
Komentarze