Złota zupa marchwiowa na mleku kokosowym
![Złota zupa marchwiowa na mleku kokosowym](https://akademiasmaku.pl/storage/7264/conversions/zlota-zupa-marchwiowa-na-mleku-kokosowym-4432-single.webp)
4 porcje
45 min
Łatwe
5 (Ilość ocen: 1)
Składniki
Złota zupa marchwiowa na mleku kokosowym
Złota zupa marchwiowa na mleku kokosowym
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
![1](https://akademiasmaku.pl/storage/8381/conversions/SVeCazgHh3lmu4-thumb.webp)
Na rozgrzaną w garnku oliwę wrzuć posiekaną cebulę, czosnek, chili oraz imbir – smaż 2–3 minuty.
Marchew umyj, obierz i pokrój w plasterki, następnie dodaj do pozostałych składników. Dopraw kurkumą. Całość smaż na płycie grzewczej jeszcze przez 5 minut, mieszając co jakiś czas.
![2](https://akademiasmaku.pl/storage/8382/conversions/S5go0Rksks3bom-thumb.webp)
Warzywa zalej gorącym bulionem i gotuj ok. 5 minut. Dodaj mleko kokosowe i gotuj przez około 15–20 minut, aż marchew będzie miękka.
Na koniec dodaj sok z pomarańczy. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Porada
Krojenie, szatkowanie i siekanie już nigdy nie będzie problemem! Rozdrabniacz marki Bosch do blenderów ręcznych to idealny pomocnik kuchenny.
![Bosh Logo](https://akademiasmaku.pl/build/assets/bsh-7b7f8a3d.png)
![3](https://akademiasmaku.pl/storage/8383/conversions/OzjMmqJ6upGSLO-thumb.webp)
Zupę zmiksuj przy pomocy blendera na krem o gładkiej konsystencji.
Komentarze