Zupa a'la Pho tai lan.

4 porcje
720 min
Średnie
5 (Liczba ocen: 1)
Wspaniała o zdrowa zupa wietnamska z mięsem wołowym, wspomagającymi trawienie przyprawami oraz dietetycznym makaronem sojowym.
Składniki
1 szt. Mieso wolowe
1 garść Kolendra świeża
1 szt. Przyprawy (cynamon, gałka muszkatołowa, anyż, goździki, chili)
1 szt. Czosnek
250 g Makaron sojowy
1 szt. Cebulka dymka
1,5 kg Kości wołowe i wieprzowe
Zupa a'la Pho tai lan.
Zupa a'la Pho tai lan.
Wybierz składnik, który chcesz przeliczyć:
Opis wykonania
Przepis na zupę a'la Pho:
- bulion wolowo- wieprzowy.Następnie przygotować laske cynamonu, goździki, anyż i galke muszkatołowa, wsadzić przyprawy do gazy i zrobić z niej sakiewke, gotować jeszcze 2 godziny. Zupę podawać z makaronem sojowym lub ryżowym, świeżym czosnkiem, świeża kolendrą i płatkami chili. Najlepiej smakuje z pocięta na cienkie plastry podsmażoną lub ugotowana wołowina
Komentarze