Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

720 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

5 (Liczba ocen: 1)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wspaniała o zdrowa zupa wietnamska z mięsem wołowym, wspomagającymi trawienie przyprawami oraz dietetycznym makaronem sojowym.

Składniki

1 szt. Mieso wolowe
1 garść Kolendra świeża
1 szt. Przyprawy (cynamon, gałka muszkatołowa, anyż, goździki, chili)
1 szt. Czosnek
250 g Makaron sojowy
1 szt. Cebulka dymka
1,5 kg Kości wołowe i wieprzowe

Opis wykonania

Przepis na zupę a'la Pho: - bulion wolowo- wieprzowy.Następnie przygotować laske cynamonu, goździki, anyż i galke muszkatołowa, wsadzić przyprawy do gazy i zrobić z niej sakiewke, gotować jeszcze 2 godziny. Zupę podawać z makaronem sojowym lub ryżowym, świeżym czosnkiem, świeża kolendrą i płatkami chili. Najlepiej smakuje z pocięta na cienkie plastry podsmażoną lub ugotowana wołowina

Porada Szefa

Jak uratować przesoloną zupę?

Przesolona zupa? Nie martw się, mamy na to szybki i prosty patent. Dowiedz się, jak uratować przesoloną zupę.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 5, Liczba ocen: 1
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Pyszny bulion w stylu orientalnym naprawdę polecam Sakiewka przypraw daje niepowtarzalny smak
Radosław
Smak zupy zapewne zwraca bardzo długi czas przygotowanie. Ciekawa inspiracja