Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
TOP 10 przepisów miesiąca
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Konkurs

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza Konkurs
Ilośc porcji

4 porcje

Czas wykonywania

720 min

Poziom trudności

Średnie

Ocena

3 (Liczba ocen: 2)


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
Wspaniała o zdrowa zupa wietnamska z mięsem wołowym, wspomagającymi trawienie przyprawami oraz dietetycznym makaronem sojowym.

Składniki

1 szt. Mieso wolowe
1 garść Kolendra świeża
1 szt. Przyprawy (cynamon, gałka muszkatołowa, anyż, goździki, chili)
1 szt. Czosnek
250 g Makaron sojowy
1 szt. Cebulka dymka
1,5 kg Kości wołowe i wieprzowe

Opis wykonania

Przepis na zupę a'la Pho: - bulion wolowo- wieprzowy.Następnie przygotować laske cynamonu, goździki, anyż i galke muszkatołowa, wsadzić przyprawy do gazy i zrobić z niej sakiewke, gotować jeszcze 2 godziny. Zupę podawać z makaronem sojowym lub ryżowym, świeżym czosnkiem, świeża kolendrą i płatkami chili. Najlepiej smakuje z pocięta na cienkie plastry podsmażoną lub ugotowana wołowina

Porada Szefa

Jak uratować przesoloną zupę?

Przesolona zupa? Nie martw się, mamy na to szybki i prosty patent. Dowiedz się, jak uratować przesoloną zupę.

Bosh
Oceń przepis
Średnia ocen: 3, Liczba ocen: 2
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy Was zapewnić, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy korzystali z przepisu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych
Monka
Pyszny bulion w stylu orientalnym naprawdę polecam Sakiewka przypraw daje niepowtarzalny smak
Radosław
Smak zupy zapewne zwraca bardzo długi czas przygotowanie. Ciekawa inspiracja
sweek
potwierdzam, pyszny bulion
sweek
Warto było gotować 2h, bulion wyszedł wyśmienity
HomemadeChef
pyszne azjatyckie smaki