Home Home
Gotuj zdrowo
Potrawy Strzałka w prawo
Pora dnia Strzałka w prawo
Specjalne okazje Strzałka w prawo
Napoje Strzałka w prawo
Dowiedz się Inspiracje Porady Artykuły Quizy Redakcja
Wybierz sprzęt
Kuchnia Strzałka w prawo
Dom Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza

Więcej

Dowiedz się Strzałka w prawo
Wybierz sprzęt Strzałka w prawo
Urządzaj wnętrza
Ilośc porcji

8 porcje

Czas wykonywania

20 min

Poziom trudności

Łatwe


Akademia Smaku akademia-logo-d0a0d52d (1)
bardzo szybka zupa z kurczakiem i kormą

Składniki

2 szt. filety z kurczaka
1 l bulion
2 szt. ziemniaki
1 szt. słoik kormy
1 garść dymka
1 szt. makaron ryżowy
1 szt. mleczko kokosowe puszka
1 szt. por

Opis wykonania

Bulion wlewamy do garnka, jeżeli mamy jeszcze jakieś warzywa z rosołu np por czy pietruszkę lub pasternak to można śmiało zblendować. W bulionie gotujemy ziemniaki, dodajemy zeszkloną cebulkę lub por i również blendujemy. Do garnka wlewamy korme oraz mleczko kokosowe. Można jeszcze dodać curry lub inne przyprawy indyjskie. Doprawić solą Zupę przelewamy do termosy, posypujemy dymką, dodajemy podsmażonego na odrobinie oleju kokosowego kurczaka. Do pojemniczka zabieramy ugotowany makaron ryżowy i mamy gotowy zestaw do pracy.
Oceń przepis
Średnia ocen: 0, Ilość ocen: 0
Drodzy użytkownicy, informujemy, że nie możemy was zapewnić, ze publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy zakupili lub korzystali z produktu.

Komentarze

alert ikona
Komentarze tylko dla zalogowanych